Návštěvnost fóra aneb první pomoc umírajícímu

MikeHavliczekMikeHavliczek Komentářů: 882
upraveno 25. March 2013 v Archiv
Jak jsem si tak pročítal forum, se zděšením jsem si uvědomil, že polovina příspěvků je bez odpovědi a několik měsíců stará. Na druhou stranu ty zodpovězené jsou psané velice přátelsky a ochotně, s tím jsem se ještě nesetkal. Na většina diskuzích určené pro "amatérské" spisovatele jsem se setkal spíše s odporem. Moje žádosti o pomoc či radu byly přehlíženy a v některých případech i docela nehezky napadány. A já se ptám, není to škoda?
Myslím že by stálo za pokus tohle forum oživit. Přivést sem nové lidi, vždyť registrace je jednoduchá a zadarmo. Vést diskuze v přátelském prostředí, mít prostor k zveřejňování vlastních prací a dobrou radou či nápadem se podílet na prací jiných, to je k nezaplacení.
Já to vidím takhle: René Nekuda toho pro začínající pisálky udělal hodně. Co se trochu odvděčit?

Tak co, zůstane i dnes moje žádost o pomoc nevyslyšena? Zanikne tahle diskuze a s ní i potenciál, který má? Já už byl svědkem zániku několika diskuzí(na různá témata, nešlo o psaní) a věřte, že dodnes se najdou lidé, kteří litují své nečinnosti a nechali to být. Já jsem jeden z nich a dnes tu chybu neudělám.

Možná si teď někteří z vás říkají o co tomu chlapovi sakra de? Co se cpe do věcí po kterých mu nic není. Jenže já už jsem holt takový. Mám tu špatnou vlastnost cpát se do cizích věcí v domění, že dělám dobrou věc. Tak mě tu snad nenecháte sedět a povídat si sám se sebou a pomůžete.
V opačném případě Vám přeji krásný a produktivní den:D
-Michal-

-P.S. Omlouvám se za pravopisné chyby, píšu na malým ntb, špatně se mi tu píše.
«134

Komentáře

• LucieLucie Komentářů: 434
    Jo, myslím, že máš naprostou pravdu...
    a je fajn, že jsi se pustil do komentování, zkusím tě následovat :-)
  • MikeHavliczekMikeHavliczek Komentářů: 882
    To je prima, že v tom nezůstanu sám, děkuji:D
  • Tyto stránky, a Reného Nekudu vůbec, jsem objevila poměrně nedávno, ale od té doby jsem častou návštěvnicí. Pokaždé také zabrousím do fóra a je fakt, že mi je celkem líto, že to tu moc nežije.
    Líbí se mi proto tvá iniciativa a pokusím se být taktéž aktivnější :-)
    Hele a jak se nám stádečko rozrůstá:D Tak tě tu vřele vítám:)
    Ahoj Báro, nechceš přidat něco ze své tvorby?
  • SeinsoSeinso Komentářů: 16
    Krásnej nápad :) já jsem třeba jednou čekala na první reakci celý měsíc a jsem ráda že je tu někdo kdo to změní :) pokusím se pomoct
  • jerrymungojerrymungo Komentářů: 2,027
    Taky je mi to tu velice sympatické a jsou tu fajn lidi, takže se i já pokusím všechno nějak rozejet. :-)
    Psaní je psí život, ale je to jediný život, který stojí za to žít.
    Flaubert
    Jerry: myslíš jako ještě víc, než čtyři nová vlákna denně? :-D

Seinso: Teď už zbývá přidat něco z tvé tvorby :-) A věř, že měsíc čekat nebudeš, tady Jerrym se na tebe vrhneme okamžitě. :-D
    Klidně bych ještě nějaké vlákno přidal, kdybych zašťoural v hlubinách harddisku. Ty čtyři denně, to bylo jen takové chlubení... :-) Třeba ještě něco dodám, až si to kriticky zhodnotím. Rozepsal jsem si taky jednu drsnější sci-fi, tak se uvidí.
    Seinso: Chci upřesnit, co napsal Mike - Samozřejmě se na Tebe vrhneme virtuálně a čistě z literárních důvodů, aby ses hned nevyděsila... :-D :-D
    Flaubert
    Ehm...jistě....z literárních těch...důvodů...sem to tam myslel ne? :-D Co taky jinýho...ehm...že? :-D

P.S.: hele frajere, sci-fi? Fušuješ mi do řemesla, kámo? :-) Ale těším se na to, to zase joo! :-)
    Jsme si to museli vyjasnit, abychom neodradili ostatní spisovatele... :-D
    Jo a sci-fi. To je úplně jiný žánr, styl a způsob, tam si nebudem zaručeně konkurovat. Já jsem spíš na scifi Asimova nebo Clarka. I když mi tam trochu hraje jakási vězeňská planeta...
    A pak mám asi třicet stránek takové scifi ze současnosti, ale spíš taková praštěnost...
    Flaubert
    Tys asi nenarazil na ukázku sci-fi tady na fóru, na kterém pracuju. Jen jsem si musel dát pauzu, abych nabral inspiraci a trochu těch zkušeností, proto teď dělám ten pokus s post-apo. :-)

Nicméně nezapomeň sem dát ukázku, sci-fi, ať už je jakékoli, žeru. :-D
    Ne, fakt nenarazil, pro samé čerty a skřítky jsem si toho nevšiml... :-D
    Ale ukázka bude, neboj, až na to bude čas.
    Flaubert
    Kdyžtak vlákno se jmenuje Země na Horizontu, je někde hluboko pod nánosem skřítků. Je to jen velmi krátká ukázka velmi dlouhého příběhu a tudíž ti prakticky nic neřekne...ale stejně, tvého názoru si vážím a budu rád, když tam taky něco najdeš a vyhubuješ mi za to. :-D
    Hezky jste to tu rozjeli pánové :-)
    Lucie: No ty v tom máš prsty taky! :-D
    Ono není nad tvůrčí a dělnou atmosféru... :-)

Zemi na Horizontu jsem našel před chvílí, vypadá to dobře, jen co tu dopíšu, jdu to studovat. Schváně, jestli mi to něco řekne... :-)
    Třeba tam něco najdu, ale nevidím důvod, že by spisovatel spisovateli vyhuboval... :-D
    Flaubert
  • SeinsoSeinso Komentářů: 16
    Tady se toho dělo :) ale musim říct že koukám, tolik sci-fi. Když se objeví někdo kdo dokáže psát hezký sci-fi tak musim obdivovat, já to třeba nedokážu a když mě něco napadne, tak to není ono protože nerozumim technice :)
    Nemyslim ze scifi se musi motat jen kolem techniky. A uz jen to, ze jsi schopna zapnout pocitac a odepsat tady na foru znaci jistountechnickou gramotnost. :-D Nejlepsi na scifi je, ze si muzes dovolit prakticky cokoliv jako treba ve fantasy protoze vesmir je nekonecnya stat se mize cokolig:-D
    Jezisi to sem tomu dal. Se omlouvam jedu busem a hroooozneee tontrrreepee :-D
    Krásné, jsi toho důkazem, že stát se mize cokolig... :-D V jakém že rozhrkaném autobusu jsi to byl...
    Ale napsat scifi snad umí každý, kdo umí psát, co třeba takový Páral, najednou měl dvě pěkné scifi a to bych do něj nikdy neřekl. Takže neboj a hurá do toho.
    Je tu výhoda, že i tady lze míchat žánry, takže třeba scifi+kovbojka, nebo scifi a psaní pro děti.
    Flaubert
    No, takovým červeným, s kolama. :-)
    Jestli mu nějaké z těch kol nechybělo, když to tak drncalo... :-)
    Flaubert
    :-D Snad měl všechny. Ono kolem hřbitova to dycky strašně drncá, ale nevím, jestli to s tím má nějakou spojitost. :-)
    Okolo hřbitova to může drncat, třeba se jede po nějakých kostech... :-)
    Flaubert
    Fůůůj! Odteď raději budu jezdit jinou cestou! :-D
  • JitkaJitka Komentářů: 146
    Ahoj,

tak abych nezůstávala pozadu, taky se přidám do diskuze :)

Rozhodně musím ocenit tvou snahu, Michale, o to rozhýbat to trochu tady. Je dobré vidět, že se ti to povedlo, ale na druhou stranu si připadám, že od doby, kdy někteří zakládají tolik vláken, se fórum stává malinko méně přehledné. Pak snáz zaniknout některá jiná vlákna, protože je to zkrátka odsune někam hluboko dolů, kam se podívá už jen málokdo. Připadá mi, že tyhle věci jdou tak nějak proti sobě, i když je určitě fajn, že to tu není mrtvé jako ještě nedávno. Vše má zkrátka svá pro i proti.

Osobně si pak ráda popovídám s lidmi o psaní. Ale někdy mám pocit, že díky tomu pak víc o tvorbě mluvím, než doopravdy píšu. Chce to všeho s mírou!

Ta nepřehlednost je způsobená samotným rozložením fóra, něco mi říká, že jeho tvůrce nepočítal s tak vysokou mírou příspěvků. Už jen to, že v určitém vláknu nejdou přepínat stránky mluví za vše. :-)

Nemyslím si, že je špatné víc mluvit než psát, ne nadarmo se říká: Dvakrát měř a jednou řež. :-) Krom toho tyhle diskuze s Jerrym o "ničem" jsou pro mě velice inspirativní. :-D
  • JitkaJitka Komentářů: 146
    Tak pokud bych si měla vzít za příklad lidi, ke kterým co se týče psaní vzhlížím, tak věř, že ti spíše píší, než o tom s někým mluví. A pokud tak v nějakém menším kruhu a rozhodně ne takto. (Teď mám na mysli hlavně tedy pana Žambocha. Nedávno jsem byla na křtu jeho knihy a ten jeho přístup mi i za tak krátkou chvíli, co jsem na té akci byla, přirostl k srdci.)
    Obecně mám za to, že mluvením toho člověk moc nedokáže :D (Kdybych věnovala tolik času psaní bakalářky, jako o ní mluvím, už bych ji určitě měla dávno hotovou :D )
    Pokud ti to přináší inspiraci, je to určitě dobře. Každý jsme jiný a pomáhá-li to, proč to měnit, že? Já to dělám taky, ale ne na fórech.Raději si vyrazím s kruhem lidí, kteří mi pomáhají, někam do čajovny a rozebíráme různé věci u jednoho stolu, hezky pospolu :) To mi přináší asi nejlepší zpětnou vazbu a od toho se odráží i mé další nápady. Teď jich mám momentálně tolik, že skoro nevím, co s nimi :D
    No ale dost psaní o tvorbě - zpět k bakalářce :D :D
    No já to vidím spíš jako Michal. Začala jsem se bavit psaním nedávno, rozhodně zatím nemám žádný okruh přátel, kteří by sdíleli tento můj koníček, a se kterými bych šla někam posedět a poklábosit do kavárny o psaní. Baví mě moc sledovat, jak se to tady vyvíjí a jsem ráda, že zrovna v době, kdy jsem se sem připojila to tady zjevně ožilo :-)
    Já myslím, že každý, koho to zajímá, najde pod sekcemi ukázky vaší tvorby nebo povídkář to, co píší ostatní. Je jasné, že celá platforma by asi mohla být udělána přehledněji, ale i tak velké díky Renému za to, co nám tu poskytl.
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.