Návštěvnost fóra aneb první pomoc umírajícímu

Jak jsem si tak pročítal forum, se zděšením jsem si uvědomil, že polovina příspěvků je bez odpovědi a několik měsíců stará. Na druhou stranu ty zodpovězené jsou psané velice přátelsky a ochotně, s tím jsem se ještě nesetkal. Na většina diskuzích určené pro "amatérské" spisovatele jsem se setkal spíše s odporem. Moje žádosti o pomoc či radu byly přehlíženy a v některých případech i docela nehezky napadány. A já se ptám, není to škoda?
Myslím že by stálo za pokus tohle forum oživit. Přivést sem nové lidi, vždyť registrace je jednoduchá a zadarmo. Vést diskuze v přátelském prostředí, mít prostor k zveřejňování vlastních prací a dobrou radou či nápadem se podílet na prací jiných, to je k nezaplacení.
Já to vidím takhle: René Nekuda toho pro začínající pisálky udělal hodně. Co se trochu odvděčit?
Tak co, zůstane i dnes moje žádost o pomoc nevyslyšena? Zanikne tahle diskuze a s ní i potenciál, který má? Já už byl svědkem zániku několika diskuzí(na různá témata, nešlo o psaní) a věřte, že dodnes se najdou lidé, kteří litují své nečinnosti a nechali to být. Já jsem jeden z nich a dnes tu chybu neudělám.
Možná si teď někteří z vás říkají o co tomu chlapovi sakra de? Co se cpe do věcí po kterých mu nic není. Jenže já už jsem holt takový. Mám tu špatnou vlastnost cpát se do cizích věcí v domění, že dělám dobrou věc. Tak mě tu snad nenecháte sedět a povídat si sám se sebou a pomůžete.
V opačném případě Vám přeji krásný a produktivní den:D
-Michal-
-P.S. Omlouvám se za pravopisné chyby, píšu na malým ntb, špatně se mi tu píše.
Myslím že by stálo za pokus tohle forum oživit. Přivést sem nové lidi, vždyť registrace je jednoduchá a zadarmo. Vést diskuze v přátelském prostředí, mít prostor k zveřejňování vlastních prací a dobrou radou či nápadem se podílet na prací jiných, to je k nezaplacení.
Já to vidím takhle: René Nekuda toho pro začínající pisálky udělal hodně. Co se trochu odvděčit?
Tak co, zůstane i dnes moje žádost o pomoc nevyslyšena? Zanikne tahle diskuze a s ní i potenciál, který má? Já už byl svědkem zániku několika diskuzí(na různá témata, nešlo o psaní) a věřte, že dodnes se najdou lidé, kteří litují své nečinnosti a nechali to být. Já jsem jeden z nich a dnes tu chybu neudělám.
Možná si teď někteří z vás říkají o co tomu chlapovi sakra de? Co se cpe do věcí po kterých mu nic není. Jenže já už jsem holt takový. Mám tu špatnou vlastnost cpát se do cizích věcí v domění, že dělám dobrou věc. Tak mě tu snad nenecháte sedět a povídat si sám se sebou a pomůžete.
V opačném případě Vám přeji krásný a produktivní den:D
-Michal-
-P.S. Omlouvám se za pravopisné chyby, píšu na malým ntb, špatně se mi tu píše.
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.
Komentáře
a je fajn, že jsi se pustil do komentování, zkusím tě následovat :-)
Líbí se mi proto tvá iniciativa a pokusím se být taktéž aktivnější :-)
Flaubert
Seinso: Teď už zbývá přidat něco z tvé tvorby :-) A věř, že měsíc čekat nebudeš, tady Jerrym se na tebe vrhneme okamžitě. :-D
Seinso: Chci upřesnit, co napsal Mike - Samozřejmě se na Tebe vrhneme virtuálně a čistě z literárních důvodů, aby ses hned nevyděsila... :-D :-D
Flaubert
P.S.: hele frajere, sci-fi? Fušuješ mi do řemesla, kámo? :-) Ale těším se na to, to zase joo! :-)
Jo a sci-fi. To je úplně jiný žánr, styl a způsob, tam si nebudem zaručeně konkurovat. Já jsem spíš na scifi Asimova nebo Clarka. I když mi tam trochu hraje jakási vězeňská planeta...
A pak mám asi třicet stránek takové scifi ze současnosti, ale spíš taková praštěnost...
Flaubert
Nicméně nezapomeň sem dát ukázku, sci-fi, ať už je jakékoli, žeru. :-D
Ale ukázka bude, neboj, až na to bude čas.
Flaubert
Zemi na Horizontu jsem našel před chvílí, vypadá to dobře, jen co tu dopíšu, jdu to studovat. Schváně, jestli mi to něco řekne... :-)
Třeba tam něco najdu, ale nevidím důvod, že by spisovatel spisovateli vyhuboval... :-D
Flaubert
Ale napsat scifi snad umí každý, kdo umí psát, co třeba takový Páral, najednou měl dvě pěkné scifi a to bych do něj nikdy neřekl. Takže neboj a hurá do toho.
Je tu výhoda, že i tady lze míchat žánry, takže třeba scifi+kovbojka, nebo scifi a psaní pro děti.
Flaubert
Flaubert
Flaubert
tak abych nezůstávala pozadu, taky se přidám do diskuze
Rozhodně musím ocenit tvou snahu, Michale, o to rozhýbat to trochu tady. Je dobré vidět, že se ti to povedlo, ale na druhou stranu si připadám, že od doby, kdy někteří zakládají tolik vláken, se fórum stává malinko méně přehledné. Pak snáz zaniknout některá jiná vlákna, protože je to zkrátka odsune někam hluboko dolů, kam se podívá už jen málokdo. Připadá mi, že tyhle věci jdou tak nějak proti sobě, i když je určitě fajn, že to tu není mrtvé jako ještě nedávno. Vše má zkrátka svá pro i proti.
Osobně si pak ráda popovídám s lidmi o psaní. Ale někdy mám pocit, že díky tomu pak víc o tvorbě mluvím, než doopravdy píšu. Chce to všeho s mírou!
Nemyslím si, že je špatné víc mluvit než psát, ne nadarmo se říká: Dvakrát měř a jednou řež. :-) Krom toho tyhle diskuze s Jerrym o "ničem" jsou pro mě velice inspirativní. :-D
Obecně mám za to, že mluvením toho člověk moc nedokáže
Pokud ti to přináší inspiraci, je to určitě dobře. Každý jsme jiný a pomáhá-li to, proč to měnit, že? Já to dělám taky, ale ne na fórech.Raději si vyrazím s kruhem lidí, kteří mi pomáhají, někam do čajovny a rozebíráme různé věci u jednoho stolu, hezky pospolu
No ale dost psaní o tvorbě - zpět k bakalářce
Já myslím, že každý, koho to zajímá, najde pod sekcemi ukázky vaší tvorby nebo povídkář to, co píší ostatní. Je jasné, že celá platforma by asi mohla být udělána přehledněji, ale i tak velké díky Renému za to, co nám tu poskytl.