Plkám, plkáš, plkáme.

MikeHavliczekMikeHavliczek Komentářů: 882
upraveno 29. července 2013 v Volný pokec
  Všiml jsem si, že se tu objevilo několik nových tváří, ale zatím bez příspěvku. Chápu, že si nejspíš oťukáváte nové prostředí a společnost, tak tady vám k tomu dávám super prostor :-)  Nakonec k tomu ten offtopic je, k plkání o ničem:-)

(jen připomínám, že i pro hosty je zde místo. Většina témat je volně přístupná a to včetně vkládání. Pokud máte i přes to problém, třeba s registrací, přihlášením nebo vkládáním, můžete mě kontaktovat přímo přes mail, gside@g3design.cz)
«13456765

Komentáře

• Alex MysseAlex Mysse Komentářů: 253
    Trochu to rozproudíme, na začátek můj vtípek :)

"Deset let jsem si nezapálil."

"A kolik ti je?"

"Šestnáct."

Pojďte si se mnou někdo popovídat... třeba o nákupu turbo endlos certifikátů do long stranglu na německý index DAX :D
  • MikeHavliczekMikeHavliczek Komentářů: 882
    Myslím že víc off topic už to být nemohlo :-)
  • LucieLucie Komentářů: 436
    Už se v tom fóru začínám orientovat, je to fajn, díky Michale Laugh
    Z máloLaugh
  • JitkaJitka Komentářů: 146
    Tak zkouška, jestli se mi konečně podaří něco přidat :D
    ¨Zdá se, že to konečně jde :-)

• masenkamaskovamasenkamaskova Komentářů: 301
    Tak přátelé, po více než třech týdnech neaktivity zde a vlastně v celém internetovém světě jsem zpět. Vlastně jsem ani neohlásila, že na tak dlouhou dobu zmizím, jela jsem na tábor a jelikož to byl můj první rok jako instruktor, přinášelo to s sebou taky trochu té práce laugh

Každopádně jsem zpět, naplněná inspirací a připravená zase se do něčeho pustit. Tak snad již brzy zase něco zveřejním wink
    Psaní je cesta jak zažít neuvěřitelné v teple domova.
    o psaní jinak...

• jerrymungojerrymungo Komentářů: 2,081
    Tak hurá do psaní a zveřejňování. Nějak jsme tu lehce ztuhli, kde jste, dobří lidé...wink

Nějak mi začínají chybět ohnivé debaty o flintách a kanónech, nebo spory o věty a slova...smile

Napadla mne taky taková šílenost. Jsme tu samí renomovaní autoři, co kdybychom zkusili nějaké kolektivní dílo, každý, kdo by chtěl, a měl inspiraci by napsal část...cool
    Psaní je psí život, ale je to jediný život, který stojí za to žít.
    Flaubert
    A teď máš na mysli třeba společnou novelu, nebo sbírku povídek? smile Jako, nápad to nejní špatnejsmile Ale najdi tady na fóru alespoň dva lidi, co píšou v podobné kategorii laugh
  • MarketaRMarketaR Komentářů: 832
    No každopádně by to byl mix všech žánrů a zajímavej slepenec. laugh Ale proč ne? Možná z toho vyleze kočkopes, ale pobavíme se. smile
    Jako udělat to formou sbírky povídek by nemuselo bejt špatný. Něco podobnýho už napadlo Reného, jen sme to moc neřešili, páč to bylo v době kdy se mi pod rukama rozsypalo fórum, tak jsem měl myšlenky krapet někde jinde smile

Ale pokud by to mělo bejt jako jedna povídka tak přemýšlím, jak by se to dalo splácat. Možná navrhnout osnovu příběhu, každej jednu kapitolu s tím, že by musela navazovat na předchozí a zároveň by musela splňovat určitá kritéria, aby na ni mohla navázat ta další. No to by mohlo být opravdu velice zajímavé dílo smile
  • Alex MysseAlex Mysse Komentářů: 253
    Může být sranda, počítejte se mnou laugh
    Jo, zní to zajímavě smile Když to půjde a uskuteční se to, ráda se přidám.

Taky mě napadlo udělat sbírku nejlepších povídek z Povídkáře. Mohla by posloužit i jako propagace téhle úžasné aplikace. Na jednu povídku se zrovna chystám, zadání je famózní.
    o psaní jinak...

S povídkářem má René nějaké plány, nemýlím-li se. Do nějakých soutěží bych se ještě nepouštěl, na jedné se pracuje (na sraz) a druhá je ve fázi nápadu (na Reného nový web). Víc prozradit nemůžu, páč víc ani nevím.
    Vida, tak jsem cosi plácnul a ono se to chytlo.wink

Já měl tedy na mysli jakousi kolektivní povídku nebo cokoli, co by z toho vylezlo. Mohlo by to být zajímavé, asi by stačilo nahodit začátek a pak by se přidávalo pokračování podle chuti a inspirace. Už jsem tohle zažil, bylo to asi před pěti lety a jedna parta rozjela docela tvrdou scifárnu, sešlo se asi třicet lidí, co pokračovali a bylo to zajímavé. Ale jen jako takový fórek...laugh
    Flaubert
    Tak můžeme něco takového začít...někdo dá začátek (Jerry? když jsi to vymyslel?) a každý napíše část - můžeme to nějak ohraničit třeba na znaky, nebo každý něco kolem stránky, nevím. Kdyby si pak někdo našel čas a spojil to dohromady, mohla by to být legrace :)
    o psaní jinak...

Probůh, Jerry, koho to tam máš? Snad to nejní sám Big Ear? smile
    Hle, teoreticky by to mohl být hrdina mého povídání, nicméně na snímku je sám Grigorij Jefimovič Rasputin, můj oblíbenec...cool

A jestli máte někdo nápad, klidně nahoďte téma, nebo alespoň žánr. Scifi, detektivka, fantasy...laugh

Salmo, já vím, že tu jsi, napiš, jestli dorazíš do Krkonoš, ať podebatejeme o westernu...
    Flaubert
    Salma svou účast potvrzovala už dávno, když ji ještě nešlo přispívat na fórum. Přijede i s dcerou, pokud se něco zásadního nezměnilo smile

• Salma BlancoSalma Blanco Komentářů: 211
    Přijedu, nebojte smile

S dcerou to asi nebude (máte smůlu, chlapci), ale někoho si sebou přivezu. To abych se nebála vlka nic smile
    The world needs more cowboys.
    Děláš mi zmatky v počtech, ženská laughlaugh 
    To já ráda smile

Neboj, přijedeme jen dva.
    Tak hlavne ze dorazis ty laugh
    Možná by ta kolektivní povídka šla udělat v rámci postav. Vymyslel by se nějaký příběh, jeho osnova, a každý by ho mohl popsat z pohledu nějaké jedné postavy jejíma očima. Pak by se to mohlo spojit v nějaký celek závěrem, který vyplyne z vyprávění jednotlivých aktérů. Aneb já prostě to zaměření na postavy v sobě nezapřu :D
  • MarketaRMarketaR Komentářů: 832
    To nezapřeš. :D Ale nápad je to skvělý. Takhle by to šlo udělat, aniž by z toho vznikl příšernej kočkopes. :D
    Tak sama takhle píšu, pouze všechny postavy tvořím já sama. Asi ideální by bylo pro tento účel vymyslet bod, ve kterém se všechny postavy setkají a kdy se stane něco, co je nějak ovlivní, změní jim život. Ty příběhy by mohly popisovat, jak se tam dostaly. Například událost by byla vyhlášení spisovatelské soutěže, čtenář by znal příběh každé postavy, mohl by držet palce každému kvůli něčemu jinému. Navíc by podobná věc dávala jednotlivé postavy mezi sebou do konfliktu. Třeba by tam mohl být spisovatelský pár, kde partneři mezi sebou soutěží. Opět ještě další propojení. Na takových příbězích jsou nejzajímavější vztahy mezi těmi postavami a jednotlivé postoje. Pro psaní to chce vymyslet i toto, aby do jednotlivých příběhů mohla být zahrnuta třeba i setkání protagonistů ještě před soutěží - ukradnutí hlavního motivu příběhu, když to jedna kamarádka řekne druhé - další konflikt.... a tak dále :D

Prostředí bych zvolila něco, co všichni známe. Tedy náš svět, žádné scifi ani fantasy ne (ani nevíte, jak toto bolí, když to píšu :D ).
    Jé, těšili jsme se na mladou Salmu...cry A kohopak to asi s sebou přiveze, aby se sama nebála? Tipuji hrdinu jejího westernu s ostře řezaným profilem...wink

JInak, to kolektivní dílo ještě doladíme, jsou to dobré nápady, které se tady objevují.  Já se kdysi něčeho takového zúčastnil, bylo to docela fajn a sestavili jsme zajímavý příběh. tenkrát se nahodila jen první kapitola a kdo chtěl, mohl pokračovat podle své chuti. Sice šlo opravdu jen o to, vyřádit se, ale docela se povedl pěkný text, ještě bude někde na netu zašitý.
    Flaubert
    Jíťo, pojeď na sraz a můžeme to tam probrat laugh
    Jerry, tak mladého masíčka se ti zachtělo? To tak! Pěkně se uspokojíš pohledem na starší uleželý ročník! laugh Jen počkej!
    No já jsem na uleželý. Pod čtyřicet to pro mě není vono...teda...bavíme se o whiskey, žejo? laugh
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.