Plkám, plkáš, plkáme.

1434446484965

Komentáře

• jerrymungojerrymungo Komentářů: 2,079
    upraveno 15. února 2018
    To není špatný nápad! Dokonce mám jeden obrázek, docela inspirativní a měl jsem naplánováno, že k němu napíšu něco hodně děsivého. Pokusil jsem se ho cvaknout fotoaparátem, ale až budu mít v provozu tiskárnu, oskenuju ho. Jen tak pro představu... Co na to vy ostatní? >:)
    Ten obrázek je o kousek níž... o:)
    Psaní je psí život, ale je to jediný život, který stojí za to žít.
    Flaubert
  • MarketaRMarketaR Komentářů: 832
    Paráda, Jerry, já jsem určitě pro. Ten obrázek má tu správnou atmosféru i potenciál příběhu. :) Muhehe, už se těším na nějakou tu jerryovskou postavičku. :D
    Fajn, je to opravdu pěkný obrázek, byl u článku o Jacku Rozparovači... :) Pokusím se ten obrázek udělat lepší.
    Takže ještě domluvíme nějaká ta pravidla a termíny a můžeme do toho jít, třeba se přidá ještě někdo,ne jen zase my tři... >:)
    Flaubert
  • williwilli Komentářů: 570
    Jo, ten obrázek vypadá opravdu dobře. Už se mi honí nápady hlavou :)
    Já jen pořád naivně doufám, že budeme aspoň čtyři. :D
    Prosím, 8.března frčím do Brazílie, stihli bychom termín nějak do té doby? :)
    ...myslíš termín na vyhlášení zadání a podmínek, nebo rovnou i dodat příspěvek???
    Já se obávám, že do 8. března by to byl dost šibeniční termín... to je vlastně MDŽ. V mém případě samozřejmě platí, že i návštěva květinářství může přerůst v horor, ale to už nestačím přepracovat do literární podoby před tvým odletem. S návratem, doufám, počítáš :)
    Pokud by to ale mělo být do 8. března hotovo, tak se samozřejmě překonám a něco dodám :D
    Já si myslím, že to je fakt termín šibeniční. Dal bych deadline třeba posledního března, s tím, že to zase nebude nějak přísně dodržováno, aby se někteří významní spisovatelé mohli v klidu vrátit z Brazílie... ;)
    ještě sem dávám ten obrázek, trochu zřetelnější. A ještě jsem objevil jeden, taky docela horrorový. Ten titulek Dům zabiják se mi nechtělo retušovat, takže ho berte jen jako nápis, bez nutnosti se tím řídit...
    Dal bych tedy na výběr ze dvou obrázků, s tím, že se necháme jedním z nich inspirovat a vytvoříme tu nejstrašidelnější a nejhorrorovější povídku.
    Flaubert

Flaubert
    Jo, ty obrázky sedí. Jen aby mi za nimi stačila doběhnout i písmenka. Inspirace je jedna věc, realita napsaná na papíře je věc druhá. Takže ještě jak to bude zvládat časově Markéta (účastníky si musíme hýčkat, je jich jak šafránu) a můžeme založit vlákno. Možná pošťouchnout i další autory, pokud na ně máme e-mail, aby na to jukli - i.e. something like "invited lectures"...?
    :)
    Já to na vás jen zkoušela, už předem jsem věděla, že mi to asi neprojde. :D To nevadí, já si to napíšu do těch tří týdnů a hodím to sem na fórum, a vy si můžete určit termín rozumnějšího rázu. Sice si ty vaše povídky budu moci přečíst, až se vrátím, tedy nejdřív v dubnu, ale snad mi to odpustíte. :)
    Souhlasím s výběrem ze dvou obrázků, je fajn si vybrat ten, který víc inspiruje (nebo je případně použít oba). :)
  • KatiKati Komentářů: 3
    Zdravím,

díky za offtopic, jsem zde nová, rozkoukávám se. A jsem velice šťastná, že toto fórum není na první dojem mrtvé už od r. 2013. Kdyby mi chtěl někdo říci, co kde najdu, budu ráda. :)
    Tak už jsem stihla objevit Příběhovač, který nefunguje. Nápad skvělý, ale škoda ho.
  • renenekudarenenekuda Komentářů: 131
    Vítej, Kati! Příběhovač určitě funguje. :)
    Boss
    Ahoj, Kati, i já tě vítám a jsem ráda, že se mezi námi objevila nová tvář. :) O momentální funkčnosti Příběhovače nic moc nevím, ale před použitím je třeba ho nasdílet na sociálních sítích - potom se odemkne. :)
    Jinak tohle je plkací vlákno, kde si můžeme kvokat, o čem se nám zamane. Pokud budeš chtít vložit nějakou svou povídku na fórum, pak je tu sekce Povídky. A vůbec vpravo nahoře najdeš všechny sekce vypsané, takže zvaž, do jaké z nich se tvůj příspěvek nejvíc hodí a nic víc není třeba řešit.
    Mimochodem, zrovna se tu domlouváme na takový náš malý komorní workshop, kdy si vybereme nějaké téma nebo zadání a pak do daného termínu napíšeme nějakou povídku. Svoje dílka nahrajeme sem na fórum (workshop má vždy samostatné vlákno), navzájem si je přečteme a okomentujeme. Budeme moc rádi, když se přidáš. :)
    Jé, děkuji za objasnění. A já si říkala jestli nemám něco s prohlížečem.
    Moc ráda se přidám. Píšu od mala, nejdříve básně, pak povídky, fejetony a teď už léta letoucí do šuplíku, tak tomu začínám dávat formu. Táta spisovatel, děda spisovatel, tak na sobě cítím občas trošku ten jejich pohled "Kdy už něco vypotíš". Určitě se sem svěřím moc ráda.
    Četla jsem někde vaše příspěvky ohledně deníků. Asi neuvěříte, ale já si píšu deníky od r. 1999. Je to skvělé.
    Ahoj, taky tě zdravím a vítám. Markétka ti už všechno objasnila, takže pro doplnění, nemusíš se nás bát, my jsme tu docela hodní... :D
    Samozřejmě, že můžeš přidávat, můžeš komentovat, můžeš kritizovat, můžeš jen tak povídat.
    A právě pro to, aby nám nezamrzly inspirace v hlavě, čas od času si vyhlásíme něco malého a komorního. Už jsme si plánovali leccos a taky napsali lecjakou šílenost... :) Teď to bude pravděpodobně horrorová povídka, inspirovaná obrázkem.
    Kromě toho, jako jakési finále spisovatelského roku se letos už šestým rokem sejdeme na konci prázdnin v podhůří Krkonoš, ve Vysokém nad Jizerou. Tam si užijeme poklidný tvůrčí a povídací víkend, jehož výstupem je i povídka, vytvořená právě tady, podle Příběhovače. Na to se vždycky těšíme, schází se tam deset dvanáct lidí a je tam relax a spokojenost.
    V každém případě, tady u nás se budeš moci dosytosti realizovat. A na závěr, fakt jsem zkoušel různá fóra a skupiny začínajících spisovatelů a tady mi to sedí nejvíc ze všech. Prostě, nehrajeme si na umělce a docela jsme si všichni vzájemně sedli.
    Tak a´t se ti tu mezi námi líbí, propátrej celé fórum a uvidíš, co se tu děje... >:)
    Flaubert
    Ahoj Kati, jako skeptik bych to okomentoval takto - není to tu mrtvé od roku 2013, ale je tu hodně mrtvých vláken a nedokončených záměrů. Objevilo se tu pár lidí, kteří tu snad hledali slávu, nebo se snažili strhnout na sebe pozornost, ale ono to tu tak nefunguje. Tak zase časem někam zmizeli.
    Každý máme spoustu svých starostí a nemůžeme sem každý den něco pověsit, nebo okomentovat. Ale pokud se přidá nová duše, která tu začne žít svůj pisálkovský příběh, určitě dostane časem zpětnou vazbu. Zvlášť když neváhá nás tady zkritizovat nebo se přidat k nějaké společné akci, workshopu, prostě tu začít žít.
    Takže vítej a neboj se tu rozvířit klidné vody ;)
    Kočky a kocouři, mám radost, že se tu pořád setkáváte a že píšete a že tvoříte. Nebojte se, sleduju vás. :) Přes dva měsíce jsem se snažil vměstnat sedm let praxe a vlastního bádání v oblasti fungování příběhů do online kurzu. Dnes jsem (tak trochu ještě tajně) zveřejnil speciální audio kurz tvůrčího psaní nazvaný Tajemství příběhů, který můžete jako první vyzkoušet. Do konce dubna 2018 je ve slevě + vám přikládám kupón na další 20% slevu jen pro členy tohoto fóra: RNFTPTP20P (platí pouze do konce března).

Kurz najdete zde: https://www.renenekuda.cz/obchod/tajemstvi-pribehu/

Mějte se zatím bájo a těším se na váš další workshop! ;)
    Boss
    upraveno 23. února 2018
    Tak to nás těší, že nás Boss B) sleduje... :)
    Potěšilo mne, jak všichni kolegové spisovatelé o:) spolupracují, když se jedná o změnu termínu srazu na Bartoničce. Je znát, že se nám to setkávání daří a že se všichni po roce zase na sebe těší. Prostě jsme si sedli, to je to...
    Ale samozřejmě, zveme i ostatní, Sopranno, Kati a další, kdo se tu objevili, jestli chcete a máte čas, přijeďte, uvidíte, je to fajn! >:)
    Tak, měl jsem docela dost práce se srazem, a taky dost práce v práci, ale zase se chytsám na další povídky, určitě workshop a pokračování série Sedmdesátá... Pokračoval bych i v ostatních projektech, ale nějak mezi špekovými knedlíky, kulajdou a zeleninovým salátem mlčí múzy... :D
    Flaubert
    Tedy Jerry, ty mi děláš chutě - špekové knedlíky, kulajda...
    :D
    Možná by se dala napsat i nějaká legrácka na téma jídla. Třeba v nějakém dalším workshopu ;)
    Skvělý, mám radost – další povídky budou super! ;)
    Boss
    Willi, věřím, že se ti sbíhají sliny, jenže když je té kulajdy sedmdesát litrů a špekových knedlíků šedesát pět kilo, docela mne přejde chuť, když to všechno beru sedmkrát do ruky a zvedám nad hlavu... A to ještě není všechno, takže denně nazvedám tak tři až čtyři tuny...
    Ale další workshop by o jídle mohl být... alespoň potěšíme Reného... :)
    Flaubert
    ....už mně přepad nápad. Píšu! Mám dokonce první odstavec :D
    Doufám, že se moje postava dopracuje k něčemu hodně temnému >:)
    Tak co, už taky píšete do workshopu?
    Doufám, že se někdo další přidá mimo tradiční obsazení, tady přeci nejde o písemku, ale o to pobavit se a pobavit i ostatní ;)
    Paráda, Willi, hned se k tobě připojím. :) Včera před spaním jsem měla pár dost děsivých nebo nechutných nápadů (a pak jsem z toho nemohla usnout) a teď bojuju sama se sebou jako obvykle. Znáte to, celý den se těšíte, až začnete psát, a pak, když k tomu má dojít, vás najednou opustí odvaha a vymlouváte se, vykrucujete a moc dobře o tom víte. :D
    Těším se, s čím se vytasíte a taky doufám, že se přidají i ostatní. Abychom náhodou nezakrněli a byli na Bartoničku pěkně ve formě. :)
    Tak je to tam. Včera jsem se nakonec přinutila začít a pak jsem nemohla přestat, dokud nebylo hotovo. :)
    Vyhlížím vaše povídky, Willi, Jerry a doufám, že i několika dalších. :)
    Tak tomu říkám rychlost, ty nám dáváš! Já už mám kus napsaný, ale teprve se dostávám k hlavní zápletce. Jestli ono mi to zase neroste pod rukama...
    Tvojí povídku si přečtu až to dopíšu - nesmím se nechat ovlivnit :D
    Tak Markétka nám ukázala, jak se má tvořit... Ale já fakt nějak nemám čas a tu správnou náladu. Ono to přijde, až se oteplí a přijdou změny... :) Já si taky nechám tu povídku až po té mé, mám sice nějaký námět v hlavě, ale , znáte to...
    Jinak, Bartoníčkovi mi potvrdili platbu zálohy, takže všechno klape a v červnu je to tutovka. B)
    Flaubert
    To byla z nouze ctnost, protože jsem ve víru příprav na Brazílii a vím moc dobře, že kdybych to nenapsala hned, tak bych to pak nenapsala nikdy. Na mě tyhle krátké deadliny fungují. :D
    Paráda, to se za chvíli uvidíme. A Krkonoše jsou na konci jara krásný. :)
  • ChrisChris Komentářů: 20
    Ahoj všem ve spolek, jsem tady nováček a na radu williho dávám prostřednictvím tohoto "plku" o sobě vědět a taky, že jsem se pokusil překonat strach a obavy, a do povídek jsem vložil svou kratičkou "prvotinu" a "druhotinu" (tedy ty alespoň trochu publikovatelné) a budu rád, když se mnou ztratíte minutku přečtením, případně několik slov kritiky.

Mimochodem, dočetl jsem se o hororovém workshopu, ale už se mi nepodařilo najít "dedlajn" k odevzdání.
  • ChrisChris Komentářů: 20
    Lze založené diskuze nějak opravovat? Jde mi o to, když dostanu upozornění na pravopisné chyby, tak je mít možnost opravit.
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.