Ahoj, Chrisi, vítej na fóru, jsme rádi, že přibyl někdo nový. Určitě se tu nemáš čeho obávat, jsme fajn parta a někteří z nás jsou taky introverti (včetně mě). Ze zkušenosti vím, že první dílo, které ukážeš lidem, je nejhorší, ale pak zjistíš, že na tom vlastně nic není a je to zkušenost, která tě může posunout kupředu. Tvou prvotinu i druhotinu si ráda přečtu. Myslím, že oficiální deadline k workshopu není, ale je taková shoda, že by se to mělo stihnout nejpozději do konce března. Budu ale moc ráda, když tam něco přibyde i dřív.Doufám, že se taky zúčastníš. Hmm, nejsem si jístá, jestli nemají oprávnění spravovat příspěvky jen správci. Zkus kliknout na to ozubené kolečko vpravo nahoře u některého z tvých příspěvků. Je tam možnost upravit?
No, neexistuje... Mám dojem, že Markéta a Jerry mají administrátorská práva, takže mají i zachovánu možnost další editace již uveřejněných textů. Už jsme to tu jednou řešili. Ostatní uživatelé mají tuším hodinu na to, aby případně svůj text dodatečně upravili a pak jim zubaté kolečko zmizí v propadlišti dějin. Nicméně možnost nápravy, a myslím, že i metodicky správnější (to jsou teda výrazy ), je ponechat původní text jak je a pod něj do stejného vlákna vložit opravený. Dá se pak časem porovnávat, k čemu úpravy vedly. Ovšem na opravu pravopisných chyb a překlepů je to trochu blbé... ty by člověk pochopitelně chtěl zlikvidovat rovnou na místě
Edit: Teď ověřeno - možnost dodatečné úpravy textu mají běžní uživatelé jen jednu hodinu.
Jasně, chyby nevadí, pokud si je uvědomíš a napříště se jich vyvaruješ. Nakonec, Taky už jsem četl status, kde se pisatel chlubí tím, že má dvě visoké školy... Opravdu, taky jsem zjistil, že mám administrátorská práva... Ani netuším, že jsem tak důležitá persóna... . A poznal jsem to díky tomu zubatému kolečku... Willi, díky. Dobrá, konečně jsme ulovili dalšího nadšence do workshopu! Já se taky chystám, možná, jestli to vykoumám, tam bude figurovat i můj stařičký přítel Sherlock... Ale zatím, múzy mlčí, tenhle týden je příliššílený, startovat a jezdit s autem, které stálo celou noc při mínus osmnácti, to je lahůdka...
Psaní je psí život, ale je to jediný život, který stojí za to žít. Flaubert
Já už mám taky dopsáno. Asi to ale skrčím, vyhodím a začnu znovu. Je to strašné . Každopádně jsem si jako relax udělal jedno cvičení z Učím se dívat - k nahlédnutí v Povídkách.
Tak jsem to tam pověsil. Znáte to, člověk by to pořád šolíchal. Pak se mu začne zdát, že je to celé nějaké pitomé a nakonec by to nejradši smazal... Je třeba v určitý okamžik udělat poslední tečku a šmitec! No, takže teď si už můžu přečíst, co do hororů pověsila Markéta
Já se tedy nehecnu... Mám několik nápadů, ale zasednout k tomu se nějak oddaluje. Koukám, že tohle téma, vám, přátelé, docela sedlo. Takže Markétko, Happy Journey, a až se vrátíš, budeš se mít na co těšit, co tu sesmolím...
Ahoooj, mám radost, že to tady tak žije, a že se objevilo i pár nováčků. Než jsem se omrkla, už je tu další workshop. Jste skvělí... Škoda, že mi na psaní už čas nezbývá. Tak si alespoň počtu. Markétko, ty jedeš do Brazílie?
Tak, Markétka brouzdá po Salvadoru... A já jsem sám uznal, že je to ostuda, vymyslet nějaký workshop a potom se jen tak poflakovat. takže jsem to spustil. Sherlock Holmes to sice nebude, i když, asi jednou v budoucnu ano, nápad jsem měl dobrý, ale složitý. Takže to bude něco děsivého z českých luhů a hájů...
Takže hrrr na ně, tedy jako na ty luhy a háje. Pěkně to tam profouknout a vystrašit Jen aby se Markétě za tím mořem nezalíbilo.... To teda nevím, koho dalšího bychom přesvědčili, aby s námi šel do workshopu
Jasně, moje dílko bude veskrze české a začíná na dvoře jisté stavební firmy... Markétka se mezi nás ještě ráda vrátí a myslím, že se dá ještě někdo zlákat. Máme tu spoustu tichých společníků, podívej se, kolik bylo přihlášení na ten worksahop. Ke konci března nás zavalí, a Renému se ucpe fórum...
Jerry, stavební firmy jsou skutečně hororové podniky, to vím z vlastní zkušenosti. Lituji dodnes, že jsem u jedné objednal výměnu oken. Takže zvolené prostředí máš správně. Doufám, že psaní pokračuje dobře, moje zvědavost dostává zabrat...
Ano, i já mám podobné zkušenosti se stavebními i jinými firmami, které se snažil zvelebit náš domov... Psaní pokračuje trochu ztuha, chodím teď domů docela utahaný z práce a múzy se probouzí jen velice neochotně. Už mám první část a budou ještě asi dvě. Uvidíš, co se dá taky vymyslet...
Přátelé a kamarádi, já to asi do konce března nestihnu... Mám dvě ze tří částí horrorové povídky, docela jsem se rozjel, nicméně nejde to tak, jak jsem si myslel a přibývají nápady, takže nejen píšu, ale i přepisuju... Ale určitě se podaří.
Když to nejde, tak to nejde. Psaní se nedá lámat přes koleno. Takže já určitě počkám. Jen se obávám, že opět zůstaneme ve třech. Sakryš, kde všichni jsou?
Mně se překvapivě podařilo začít, i nápad by byl, jen není kdy se do něj pustit pořádně. Školy mám nad hlavu a je těžké se k něčemu dostat. Třeba se mi přes Velikonoce podaří sepsat víc, bohužel jsem zase nezůstala u krátkého nápadu a asi to bude poněkud delší, než bych chtěla
Psaní je cesta jak zažít neuvěřitelné v teple domova. o psaní jinak...
No vida! Hlavně když se přidáš, my rádi počkáme. A když to bude delší, nevadí. Alespoň bude co číst a srovnávat. Já myslím, že i Jerrymu se bude psát snáz, když uvidí, že se přidáš.
Hlásím návrat z Brazílie a opravdu, jak jste psali výše, se mi tam hooodně zalíbilo. Padá na mě depka z tohohle pochmurnýho počasí a toužím po slunci a palmách a kokosech. Ale nedá se svítit, jsem zpět a plná zážitků. Jak jste se měli? Až se trochu zpamatuju a oběhám kamarády, rodinu a známé, mrknu, co se mezitím událo ve workshopu a počtu si.
Jé Markétka se nám v pořádku vrátila! Krásné fotografie, nedivím se, že se ti tam líbilo. Ale tady bylo, co se počasí týká, tak pěkně veselo... Měli jsme se celkem jakž takž... Já jsem konečně dopsal workshopové dílo a pověsil jsem ho na fórum, myslel jsem, že to nestihnu, ale nakonec jen o jeden den. Ale je to děsivá hloupost...
Vida, Markéta je zpět. Na poslední chvíli. Ještě týden a možná jsme jí už neviděli... A to se říká, že všude dobře, tak co dom... tedy doma nejlíp Povídky jsem si přečetl a těším se, že třeba ještě další přibudou. Takové krásné téma jsme si vybrali, byla by škoda to nechat ležet ladem. A jelikož máme dneska Velikonoční pondělí, tak samozřejmě přeji všem parádní pomlázku a ať se vám (nejen) jaro vyvede v těch nejlepších barvách!!
Dobří lidé, přátelé a kamarádi, tak mne zase něco napadlo. Mám totiž zkopírované celé naše společné dílko, které jsme tvořili kdysi dávno. Docela s chutí jsem si ho zase přečetl, nakonec, kdo ho četl, tomu se Radek líbil. Ani nevěřili, že to všechno sepsalo několik lidí, takovou to má návaznost a stejnou kvalitu. Co kdybychom zase něco podobného zkusili znovu? Nahodíme téma a můžeme se rozjet. Třeba by se zúčastnil i někdo jiný, z těch, co sem jen tak nakukují. Původní argument pro to, radši nic nenapsat, byl, že nikdo nechtěl vznikající text nějak pokazit. A nakonec se ukázalo, že se všechno docela povedlo. Tak co vy ostatní, půjdeme do toho?
Komentáře
Určitě se tu nemáš čeho obávat, jsme fajn parta a někteří z nás jsou taky introverti (včetně mě). Ze zkušenosti vím, že první dílo, které ukážeš lidem, je nejhorší, ale pak zjistíš, že na tom vlastně nic není a je to zkušenost, která tě může posunout kupředu.
Tvou prvotinu i druhotinu si ráda přečtu.
Myslím, že oficiální deadline k workshopu není, ale je taková shoda, že by se to mělo stihnout nejpozději do konce března. Budu ale moc ráda, když tam něco přibyde i dřív.Doufám, že se taky zúčastníš.
Hmm, nejsem si jístá, jestli nemají oprávnění spravovat příspěvky jen správci. Zkus kliknout na to ozubené kolečko vpravo nahoře u některého z tvých příspěvků. Je tam možnost upravit?
Flaubert
Mám dojem, že Markéta a Jerry mají administrátorská práva, takže mají i zachovánu možnost další editace již uveřejněných textů. Už jsme to tu jednou řešili.
Ostatní uživatelé mají tuším hodinu na to, aby případně svůj text dodatečně upravili a pak jim zubaté kolečko zmizí v propadlišti dějin.
Nicméně možnost nápravy, a myslím, že i metodicky správnější (to jsou teda výrazy
Edit: Teď ověřeno - možnost dodatečné úpravy textu mají běžní uživatelé jen jednu hodinu.
Co se týče workshopu, zkouším se zapojit a píšu. Tak uvidíme...
Opravdu, taky jsem zjistil, že mám administrátorská práva... Ani netuším, že jsem tak důležitá persóna...
Dobrá, konečně jsme ulovili dalšího nadšence do workshopu! Já se taky chystám, možná, jestli to vykoumám, tam bude figurovat i můj stařičký přítel Sherlock... Ale zatím, múzy mlčí, tenhle týden je příliššílený, startovat a jezdit s autem, které stálo celou noc při mínus osmnácti, to je lahůdka...
Flaubert
Ještě cenzura a můžu to pověsit do workshopu
Flaubert
Je třeba v určitý okamžik udělat poslední tečku a šmitec!
No, takže teď si už můžu přečíst, co do hororů pověsila Markéta
Flaubert
Ano, ve čtvrtek odlétám na tři týdny do státu Bahia.
A já jsem sám uznal, že je to ostuda, vymyslet nějaký workshop a potom se jen tak poflakovat. takže jsem to spustil. Sherlock Holmes to sice nebude, i když, asi jednou v budoucnu ano, nápad jsem měl dobrý, ale složitý. Takže to bude něco děsivého z českých luhů a hájů...
Flaubert
Jen aby se Markétě za tím mořem nezalíbilo.... To teda nevím, koho dalšího bychom přesvědčili, aby s námi šel do workshopu
Markétka se mezi nás ještě ráda vrátí a myslím, že se dá ještě někdo zlákat. Máme tu spoustu tichých společníků, podívej se, kolik bylo přihlášení na ten worksahop. Ke konci března nás zavalí, a Renému se ucpe fórum...
Flaubert
Doufám, že psaní pokračuje dobře, moje zvědavost dostává zabrat...
Flaubert
Flaubert
Sakryš, kde všichni jsou?
o psaní jinak...
Hlavně když se přidáš, my rádi počkáme. A když to bude delší, nevadí. Alespoň bude co číst a srovnávat. Já myslím, že i Jerrymu se bude psát snáz, když uvidí, že se přidáš.
Měli jsme se celkem jakž takž... Já jsem konečně dopsal workshopové dílo a pověsil jsem ho na fórum, myslel jsem, že to nestihnu, ale nakonec jen o jeden den. Ale je to děsivá hloupost...
Flaubert
Povídky jsem si přečetl a těším se, že třeba ještě další přibudou. Takové krásné téma jsme si vybrali, byla by škoda to nechat ležet ladem.
A jelikož máme dneska Velikonoční pondělí, tak samozřejmě přeji všem parádní pomlázku a ať se vám (nejen) jaro vyvede v těch nejlepších barvách!!
o psaní jinak...
Flaubert
Původní argument pro to, radši nic nenapsat, byl, že nikdo nechtěl vznikající text nějak pokazit. A nakonec se ukázalo, že se všechno docela povedlo. Tak co vy ostatní, půjdeme do toho?
Flaubert