Plkám, plkáš, plkáme.

1464749515265

Komentáře

• williwilli Komentářů: 570
    Všichni jsou na dovolených, jak jsem z příspěvků pochopil, takže nám nějak uvázlo i hodnocení Bartoničky. Nejsem na tom lépe, neb krom krátkého odskoku do Sedmihorek vyplýtvávám dovolenou na malování baráku.
    Tedy někdy si říkám, radši zapálit a postavit nový vedle, než vystěhovat, vymalovat a nastěhovat zase zpět. To mi připomíná, že když se dělá výkop, tak se zemina nakypří v poměru cca 3:1. Takže po zasypání díry toho zůstane dvakrát tolik venku.
    V případě malování, tj. vystěhování a nastěhování se mi zdá být poměr ještě horší, někde na úrovni 4:1 :#
    Ale s tím jsem nechtěl otravovat. Hlásím, že jsem konečně dodal hodnocení povídek a samozřejmě, pokud by Lucie ještě dopsala tu svou, tak se povrtám dodatečně i v její :smiley:
    Přeji všem prima druhou polovinu prázdnin!
  • LucieLucie Komentářů: 436
    Ahoj, tak nějak na vás taky myslím, jen s tím časovým rozvrhem je to u mě čím dál tím horší... Když už nějaký volný je, tak mám úplně přehřátý mozek. Obdivuji sílu na vyklízení a zaklízení domu po malování, to by mě asi v tomto počasí zabilo.
  • jerrymungojerrymungo Komentářů: 2,072
    My se zrovna dnes vrátili z Lefkady, myslel jsem, že tam budu něco psát, ale nakonec to bylo jen moře a horizontální poloha s elektronickou knížkou. Občas mne něco napadlo, ale ani tu tužku se mi nechtělo zvednout... :) Budu se muset dokopat taky k nějakému hodnocení Bartoničských povídek, ať nezaostávám. Potkali jsme tam na pláži dobré kamarády Bartoničkových z Vysokého nad Jizerou, svět je prostě malý. Tak, budu se muset pustit taky do nějakého díla. Jinak, zatím jako lepší vychází termín Bartoničky na červen, tak uvidíme, nějak to vymyslíme.
    Psaní je psí život, ale je to jediný život, který stojí za to žít.
    Flaubert
  • MarketaRMarketaR Komentářů: 832
    Vítám všechny navrátivší se z dovolené, taky jsem od minulého pátku zpět a musím říct, že na cestách bylo líp. :D Měla jsem spoustu nápadů a ambicí psát, přečetla jsem tři a půl knihy a viděla hodně krásných míst. Prostě Řecko... A pak se tu marně nutím k práci, brblám, jsem uthaná, na čtení ani psaní není čas a Jerry mi na Facebooku posílá lákavé fotky z Lefkady. Ať žije návrat do reality. ;)
    Dnes jsem se ale konečně dostala k výtvorům z Bartoničky a znovu si je přečetla, takže se ode mě dočkáte hodnocení, konečně. :)
    Tak tak, Jerry, i já bych měla něco napsat. Kdybyste měli chuť na nějaký skromný workshop, jsem určitě pro. ;)
    Lucie: Však mi taky bylo, jak kdybych proletěl parním kotlem a mezi mlýnskými šutry... Ale co naděláš, lidi nejsou a udělat se to někdy musí.
    Markéta: Jsem pro workshop, je to asi jediná cesta, jak se přinutit něco napsat. Třeba po prázdninách, až pominou vedra. Jen je otázkou téma... Chtělo by to něco neobvyklého. Měli jsme tu upíry, pohádky, horory, válečný rok 2017, pes na nádraží (...tam jsme se nepřinutili to ani vyhodnotit)...
    Ještě tu nebyli elfové, marťani, piráti, podmořský svět, dinosauři a ztracený svět, cestování časem, červená knihovna, alternativní historie, život velkoměsta, fantasy, příběhy dávného světa, lovci mamutů...
    Tak koho co napadne, aby to v nás zapálilo tu správnou jiskru nadšení?
    :D
    To je parádní výčet, Willi. Ještě ti tam chybí duchové, lidé posedlí démony a draci. :D
    Markétko, o tom já asi moc neumím psát... :( Draci jdou nějak mimo mne. Ale z toho výběru, co napsal Willi, bych bral cestování v čase, podmořský svět a život velkoměsta. A třeba i všechno najednou. Tak něco dáme dohromady a od září to můžeme rozejet. >:)
    Flaubert
    Neboj, Jerry, jen jsem vtipkovala. I když démony a různé čerty zvládáš na výbornou. :D
    Mě se z toho zalíbili elfové, alternativní historie, život velkoměsta a ztracený svět (což může být klidně podmořský svět). Co ostatní? :)
    Dobrá, ono by se tohle všechno, co navrhuješ, dalo spojit do jednoho tématu. To by byl masakr... :D
    Flaubert
    Uf, to by byl masakr... ale na druhou stranu to není nic nemožnýho, už jsme zvládli horší kombinace. :D
    Cestování v čase, podmořský svět a život velkoměsta... To by mohl být nějaký příběh pana Broučka při cestování v čase do dávné Atlantidy v okamžiku, kdy jí pohltilo moře... Taky to mohl způsobit, našinec :D
    Tak jsem zvědav, jaké téma se nám z toho vyloupne B)
    Hlavně doufám, že se někdo přidá a nebudeme zase jen tři ;)
    Tak mám takový pocit, že na to zase zbudeme jen my tři, ale tajně doufám, že se připojí aspoň ještě někdo. Co vy na to, ostatní? Však se nám tu rýsuje moooc zajímavé zadání. :D
  • Mirek H.Mirek H. Komentářů: 375
    :-) Já radši se svým nabitým programem neslibuji :-)
    Ha, narazila jsem na podobnou šílenost, literární soutěž, kterou pořádá Triumvirát. Nechce se někdo hecnout a zkusit to? S podobnými bláznivými kombinacemi témat a žánrů už máme přece zkušennosti, jen je blbé, že do uzávěrky zbývá jen 11 dní. https://triumvirat.cz/2018/06/prazdninove-psani-triumviratu-2018-vyhlaseni/ :) >:)
    Hmmm. "Noir", přečetl jsem si to. Mohl bych jim poslat svůj životopis, ale je to fakt už za chvíli, tak to už asi nestačím naťukat. A ani nevím, jestli by tu depku unesli...
    Až tak, willi? :D :D
    No, po dnešní snůšce pracovních mailů s jedním kyborgem opravdu až tak. Duch by zvracel, naděje umřela jako první...
    Tak to vypadá, že inspirace by byla. :D >:)
    Tak co? Bude to noční život velkoměsta, nebo alternativní historie šmrncnutá podmořským světem...?
    :D
    Zatím to vypadá, že jsme zase usnuli na vavřínech. :D Já byla opět na cestách, ale už jsem zpět a klidně bych to mixla dohromady. Noční život velkoměsta + alternativní historie + podmořský svět. Když už, tak už. :D
    Mně se zrovínka jeden nápad na podmořský svět, alternativní historii a velkoměsto honí hlavou :D
    Ovšem pokud to nezapomenu, než to spustíme. Počítám, že teď doběhnou dovolené po hlavní sezóně a trochu tu začne tepat život. Sám mám v práci naloženo, že padám na ústa, ale během září by to snad mohlo pominout.
    Takže jsem pro "když už, tak už!"
    Je to docela šílený mix, ale čím specifičtější něco je, tím líp se na to vymýšlí příběh. Nebo to máte naopak? :)
    Tak to, Willi, sepiš, ještě než to spustíme. Však to znáš, jsme pooooomaaaaalíííí. :D
    Tak jsme v tom asi sami, Willi. :D
    Ještě mě napadlo třeba pro další workshop, že bychom si mohli vyzkoušet fanfikci. Ani nevím proč, ale mám chuť si to vyzkoušet. ;)
    upraveno 13. září 2018
    Zrovna si říkám, kam se poděl Jerry a všichni ostatní... :/
    No, vygooglil jsem si, co to znamená a docela se mi ten nápad líbí. Už i pro to, že je to jiný typ zadání, než jen věty, prostředí a žánr.
    Jsem pro to tohle vyzkoušet. Jenže já musím přežít (nějak) do konce měsíce a pak bych si už na to dokázal najít čas. Ale když nahodíš téma, tak si alespoň něco načtu. Nebo si mám vybrat sám nějakou předlohu??
    ...Vzpoura mozků, Harry P. nebo třeba něco z Pána Prstenů...?...Tři mušketýři ještě po více letech..?
    Zamíříme na pořádný kalibr :D
    Všichni zmizeli nebo jsou někde na cestách, na dovolené, nebo zavalení prací? No doufám, že aspoň ten Jerry se ukáže a nenechá nás v tom samotné dva. To už by bylo vážně na pováženou. :D ;)
    Myslím, že by bylo fajn, kdybychom si každý vybrali své oblíbené dílo a napsali nějaký příběh, scénu, hříčku či cokoli s postavami, které už někdo vymyslel před námi, a se zákonitostmi daného světa. Může to být cokoli: Harry Potter, Pán prstenů, Stmívání, Padesát odstínů šedi (hehe), verneovky, Válka světů, Tři mušketýři, to je jedno. Hlavně něco, co sami důvěrně znáte a co vás vždycky inspirovalo a bavilo číst. Třeba u Harryho Pottera jsem si říkala, že bych někdy chtěla napsat něco takového, tak teď si to třeba zkusím. Co vy na to? :)
    ...a zase nic! :|
    Kde se všichni schovávají? Neschovávají,... a napadla mě cimrmanovská replika a ta doufám neplatí a všichni jsou OK, jenom nemají čas sem nakouknout.
    Já to téma workshopu beru, jen na to teď nemám čas a taky bych chtěl dát šanci ztraceným pisálkům, aby se ještě mohli vyjádřit. Viděl bych to tak na deadline pro povídky koncem října (sobecky podle sebe) a už si přemýšlím, které dílo bych chtěl napadnout svým nápadem.
    Tak všichni užívejte poslední teplo a slunko a řekl bych, že závazně bychom workshop mohli vyhlásit na konci měsíce. V nejhorším se s Markétou vzájemně pochválíme sami, což doufám ostatní nedovolí a svými dílky nás převálcují :D
  • Mirek H.Mirek H. Komentářů: 375
    upraveno 17. září 2018
    Tak já se k psaní nedokopu určitě, stále jsem v jednom kole :) Jeden maraton, zakončený zasloženým odpočinkem nad nejednou sklenicí piva v doprovodu česko-ukrajinsko-běloruských umělců, jsem v zápětí vystřídal za další kolotoč prací v termínu kdy včera bylo již pozdě. :D
    Ale nebojte, občas nakouknu co je nového :)
    No aspoň Mirek žije. :D :D Já jsem taky v jednom kole, ale čas si na psaní prostě udělám, i kdyby měla zítra přijít apokalypsa. Hrozně mi to chybí a bez workshopu, zdá se, se prostě nedokopu..
    Willi, jasně, můžeme to klidně dát do konce října a nemám vůbec nic proti vzájemné pochvale. Jen doufám, že příštího workshopu se nebudu účastnit sama. :D
    ...já už jsem si to tu jako "one-man-show" zkusil. Dokonce na téma, které vyhlásil René :D
    Fakt se nikdo další nepřidal, ale čert to vzal. Člověk se musí nějak bavit a mně to bavilo. Vypláchl jsem si hlavu jednou blůstkou a dal všední starosti na chvíli stranou.
    Zdravím Mirka a tichá závist - kolotoč prací v termínu včera pozdě je asi už můj způsob života. Jen to nikdy nekončí sklenicí piva v doprovodu umělců. Spíš otázkou: "A už máš hotový i tamto?"
    :s
  • LucieLucie Komentářů: 436
    Ahoj, všechny vás zdravím. Zatím jsem neumřela... zřejmě na rozdíl od mých múz :neutral:
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.