Ahoj všichni! Tak nám to zase trochu usnulo, není-liž pravda? Píšete, píšete? Mne napadla taková hloupost, schválně, jestli vás vyprovokuji k nějakému workshopu. Představte si nějakou svoji oblíbenou knihu, povídku, cokoli, co jste kdy četli. Co takhle zkusit, vymyslet k ní nějaké pokračování, jak by podle vás ten příběh pokračoval, co by se dalo napsat dál? A nebo vytvořit něco dalšího ve stejném duchu. Abych to přiblížil, třeba máte rádi Psa baskervillského. Co tak napsat další pokračování tohohle příběhu, nebo něco podobného ve stejném duchu?
Psaní je psí život, ale je to jediný život, který stojí za to žít. Flaubert
Ahojky bando, je to tu nějaké ospalé, asi jarní únava. Já bych teda spala pořád a (což asi nikoho nepřekvapí) nepíšu nic, jen každodenní krátký zápis, nápad nebo postřeh do svého spisovatelského zápisníku. To abych úplně nezakrněla. Jak se máte a co děláte? Hmm, Jerry, to ale zní hodně lákavě. Je to docela podobné fanfiction workshopu, ale proč ne, jsem pro. Potřebuju trochu oprášit klávesnici.
Markétko, to je ale smutné... Takové mladé děvče, a nakonec ji musí starobní důchodce pobízet ke psaní... Ale dobrá. Co tedy takhle: Domyslet a napsat pokračování jakéhokoli známého textu. Povídky, knížky... A nebo v tomtéž duchu vytvořit cokoli dalšího. Ale netroufám si určit nějaký deadline...
No, mrtvá linka by měla být nejpozději k Bartoničce. A když to tam někdo nasype dřív, jen dobře. Taky bude zapotřebí něco honem dočíst, aby bylo na co navazovat. Tedy alespoň v mém případě. Reálně to totiž vypadá tak, že před půlnocí konečně zalezu do postele, vezmu knížku, otočím dvě stránky a kniha mi spadne do obličeje... ...jo a na základě minulé zkušenosti by bylo dobré volit něco, co znají i ostatní. Nebo alespoň v úvodu napsat, o čem byl originál Asi všichni nečteme to samé. To je vlastně i dobře, svět má spoustu barev...
Tak určitě, je na každém, aby si vybral něco notoricky známého. Nějakou hodně známou klasiku... Jinak willi, víš, jaké je to nádherné, býti rentiérem? Můžu si číst podle chuti, už dlouho jsem toho tolik nepřečetl, jak v poslední době...
Chvíli jsem koukala na tu "mrtvou linku", než mi došlo, že máš na mysli "deadline". Asi už jsem mimo. A ano, Jerry, je to smutné. Moje generace je poslední dobou čím dál utahanější. A chcete vybrat jedno společné zadání, tak jak jsme to udělali s pistolníkem, nebo si každý vybereme něco svého? Ono asi každý za notoricky známé považuje něco jiného...
Možná zadat nějaké téma nebo klasiku... Třeba dopsat známou pohádku, co se pak stalo, když se ti dva vzali. Měli děti a začali si lézt na nervy, nebo přijela škodní komise šetřit zabití draka, coby chráněného druhů na vyhynutí. Trpaslíci co se rychle množí... Anebo přepsat nějaký známý příběh naruby. Konspirativni teorie a překrucování pravdy jsou součástí našeho folkloru, tak co si z toho neudělat legraci? 🥴
Sedím teď v u krbu, hřeju se loňským dřevem, tahám z vodní dýmky, je mi dobře a nic mě nenapadá ...Poslední dobou máme "zkušenosti" s Českou poštou, tak mě tak napadá navázat na pošťáckou pohádku a pana Kolbabu. Poslední objednané vánoční dárky dorazily asi před 14 dny. Ale nebylo by to úplně fér, protože zrovna minulý týden jsme si užili i s nějakým PLC, či jak se to jmenuje. Takže asi teď nic konkrétního nenavrhnu, ale mělo by to být možná z našeho kulturního prostředí, abychom nevyprovokovali nějaký mezinárodní skandál. Doba je už taková, velký bratr sleduje, kde se co šustne No, dělám si legraci, zkuste navrhovat, alespoň se to tu rozhýbe
Dobrá, nějak to doladíme. A s Českou poštou mám své zkušenosti taktéž, klasický papírek o zásilce na poště ve schránce, i když jsem byl prokazatelně doma a tak. A v poslední době mi nějak pořád nepřicházel předplacený časopis, i když už byl dávno v trafikách a když jsem to reklamoval, dozvěděl jsem se, že pošta má na dodání minimálně pět pracovních dní... ještě že to zatím není stejná praxe i u deníků....
Obávám se, že pohádku s panem Kolbabou neznám, ale noční můru s Českou poštou ano. Z pohádek by mohla být zajímavá Kráska a zvíře, Popelka, Sněhurka, Šípková růženka, O ptáku ohniváku... Pak je tu taky kupa Disneyovek.
Ahoj všem! Moc vás zdravím a těším se na váš další workshop. Jen jsem vám chtěl říct, že jsem toto fórum upgradoval na nejnovější verzi a na základě zpětné vazby od Jerryho i trošku více zabezpečil. Jinak ode dneška běží mé servery pomocí 100% obnovitelné energie, takže splňujeme i eko předpoklady. Já se o vás starám a vy pište, pište – držím vám palce!
Tak koukám, že tady je taky veselo. Pokud jde o mě, taky jsem konečně dopsala svou první knížku a teď jsou na řadě revize. Bleeee, to bude makačka. Já už tak přibližně věděla, jak a co půjde pryč, tak jsem se na to vrhla a určitě ještě něco vyškrtám. A workshop? Pohádka? No proč ne 😁😁😁 taková Karkulka, když se vlk probudil a Karkulka se mezi tím vdala a měla taky holku...jo určitě by se našlo něco zajímavého, co by se dalo. Myslivec se vzdělal na policajta a vlk se stal profesionálním zlodějem 😀😀😀😀 Ježíš, to je blbost....
„Fotím, protože miluji okamžik. Píšu, protože mám srdce na dlani a hlavu plnou fantazie." -- Martina Nováková „Každý by měl mít někoho, s kým by si mohl upřímně promluvit, protože někdy se člověk cítí hrozně sám, ať je sebestatečnější.“ -- Ernest Hemingway
Markétko, ono se mi stalo, že jsem se najednou nemohl dostat na Fórum, takže René to se mnou na dálku řešil a trvalo mi to dost dlouho, než jsem to díky jemu seřídil. Fakt, ještě že nám René drží palce... A ty neznáš Čapkovu Pošťáckou pohádku ? Nojo, mladá generace.... Btw. taková Kráska a zviře po dvaceti letech, to by mohl být solidní úlet.
Přátelé, tak jsem v téhle šílené době dostal nápad na aktuálnější workshop, než se plánuje. Co kdybychom zkusili napsat co nejoptimističtější povídku, jakou svedeme?
Já se obávám, že nebudu schopná nic vymyslet. Ne že bych v sobě nenašla kapku optimismu, to zase jo, ale je to na mě moc široké téma. Co třeba moderní pohádka, která se odehrává v současnosti, a končí šťastně a optimisticky? Nebo něco v tom smyslu?
No dobře, tak jo. Sice jsem dneska tak trochu bez elánu, ale třeba to přejde. Ale jestli to má být moderní, k dnešku a optimistické, tak to abych se raději podíval do říše zvířat nebo brouků
Dobrá, takže vyhlásíme mimořádný workshop jako příspěvek v boji proti koronaviru. Představoval bych si to jako Optimistický pohádkový příběh jakéhokoli zaměření. A deathline by byla červnová Bartonička. Doufám, že tedy proběhne, psali Bartoníčkovi, že zatím nepřijímají další rezervace pobytu, ale snad do června času dost. Spíš máme teď problém s odletem na dovolenou začátkem května...
Jé, to se mi nějak vzbouřil textový editor a přepsal to... Nicméně, i deathline je krásné slovo... Jinak jsem stále optimistou, spíš záleží na tom, jestli bude povoleno otevřít i tahle ubytování. Našim příbuzným takhle zavřeli penzion i s nakoupenými zásobami a kdy otevřou, nevědí.
Ahoj lidi. Ráda koukám, že jste všichni v pohodě a dobře naladění :-) Říkala jsem si, že na vás musím zase juknout A možná se i přidám s nějakou tou pohádkou. Mám teď týden home office, na ouřadě šli nepatrně do sebe a dopřáli i nám tuhle moderní výsadu, protože jinak je to tam zkostnatělé až hrůza Tak uvidím, jestli budu schopná ještě něco vymyslet.
Koukám, optimismem to tu hýří... dead versus death, Egypt, Bartonička, kosti v břiše ouředního šimla. To by spíš vedlo na černý humor než na optimistickou pohádku pro děti. A ta by měla mít svá pravidla, už jsme to tu řešili.... ...ačkoliv kdo tu vlastně řekl, že by to mělo být zrovna pro děti? Jerry, já myslím, že vám přinejmenším nabídnou náhradní termín. Toho bych se nebál. Spíš bych se bál s kým a čím tam poletíte. Aerolinky jsou na tom asi opravdu blbě, nahledě na uzemněná letadla, která splácí, ale už rok nesmí do vzduchu...
Komentáře
https://rotavicentina.com/en/
Mne napadla taková hloupost, schválně, jestli vás vyprovokuji k nějakému workshopu.
Představte si nějakou svoji oblíbenou knihu, povídku, cokoli, co jste kdy četli. Co takhle zkusit, vymyslet k ní nějaké pokračování, jak by podle vás ten příběh pokračoval, co by se dalo napsat dál? A nebo vytvořit něco dalšího ve stejném duchu. Abych to přiblížil, třeba máte rádi Psa baskervillského. Co tak napsat další pokračování tohohle příběhu, nebo něco podobného ve stejném duchu?
Flaubert
Jak se máte a co děláte?
Hmm, Jerry, to ale zní hodně lákavě. Je to docela podobné fanfiction workshopu, ale proč ne, jsem pro. Potřebuju trochu oprášit klávesnici.
Flaubert
Ale dobrá. Co tedy takhle:
Domyslet a napsat pokračování jakéhokoli známého textu. Povídky, knížky... A nebo v tomtéž duchu vytvořit cokoli dalšího.
Ale netroufám si určit nějaký deadline...
Flaubert
...jo a na základě minulé zkušenosti by bylo dobré volit něco, co znají i ostatní. Nebo alespoň v úvodu napsat, o čem byl originál Asi všichni nečteme to samé. To je vlastně i dobře, svět má spoustu barev...
Jinak willi, víš, jaké je to nádherné, býti rentiérem? Můžu si číst podle chuti, už dlouho jsem toho tolik nepřečetl, jak v poslední době...
Flaubert
A ano, Jerry, je to smutné. Moje generace je poslední dobou čím dál utahanější.
A chcete vybrat jedno společné zadání, tak jak jsme to udělali s pistolníkem, nebo si každý vybereme něco svého? Ono asi každý za notoricky známé považuje něco jiného...
Flaubert
...Poslední dobou máme "zkušenosti" s Českou poštou, tak mě tak napadá navázat na pošťáckou pohádku a pana Kolbabu. Poslední objednané vánoční dárky dorazily asi před 14 dny. Ale nebylo by to úplně fér, protože zrovna minulý týden jsme si užili i s nějakým PLC, či jak se to jmenuje.
Takže asi teď nic konkrétního nenavrhnu, ale mělo by to být možná z našeho kulturního prostředí, abychom nevyprovokovali nějaký mezinárodní skandál. Doba je už taková, velký bratr sleduje, kde se co šustne
No, dělám si legraci, zkuste navrhovat, alespoň se to tu rozhýbe
Flaubert
Z pohádek by mohla být zajímavá Kráska a zvíře, Popelka, Sněhurka, Šípková růženka, O ptáku ohniváku... Pak je tu taky kupa Disneyovek.
Píšu, protože mám srdce na dlani a hlavu plnou fantazie." -- Martina Nováková
„Každý by měl mít někoho, s kým by si mohl upřímně promluvit,
protože někdy se člověk cítí hrozně sám, ať je sebestatečnější.“ -- Ernest Hemingway
A ty neznáš Čapkovu Pošťáckou pohádku ? Nojo, mladá generace....
Btw. taková Kráska a zviře po dvaceti letech, to by mohl být solidní úlet.
Flaubert
Flaubert
Flaubert
Doufám, že tedy proběhne, psali Bartoníčkovi, že zatím nepřijímají další rezervace pobytu, ale snad do června času dost. Spíš máme teď problém s odletem na dovolenou začátkem května...
Flaubert
No to ne, že by i Bartonička padla?
Jinak jsem stále optimistou, spíš záleží na tom, jestli bude povoleno otevřít i tahle ubytování. Našim příbuzným takhle zavřeli penzion i s nakoupenými zásobami a kdy otevřou, nevědí.
Flaubert
Tak uvidím, jestli budu schopná ještě něco vymyslet.
...ačkoliv kdo tu vlastně řekl, že by to mělo být zrovna pro děti?
Jerry, já myslím, že vám přinejmenším nabídnou náhradní termín. Toho bych se nebál. Spíš bych se bál s kým a čím tam poletíte. Aerolinky jsou na tom asi opravdu blbě, nahledě na uzemněná letadla, která splácí, ale už rok nesmí do vzduchu...