Ahoj Markétko, jsem rád že tě vidím na dálku...
Samozřejmě, na pořadí nezáleží, já to tam psal, jak mne to napadlo.
Stejně jako nejde o žánr, délku...
Jen by to mělo být trochu vánoční, když už budou ty Vánoce.
Psaní je psí život, ale je to jediný život, který stojí za to žít. Flaubert
Jé a willi se tu objevil! Já už myslel, že tě zavalily cihly při bourání kuchyně... 🙂
Já mám tip na dárek, předplatit někomu elektřinu...
Doufám, že se příští rok zúčastníte desáté Bartoničky, bude to fajn.
Tak moje povídka v soutěži sice nevyhrála, ale dostala se do užšího výběru, takže za mě spokojenost. Na to že jsem to psala na koleni a pořádně si to po sobě ani nepřečetla, je to super výsledek. Zkusím ji trochu "učesat" a pak ji nahraju na fórum, kdybyste si tu podivnost chtěli přečíst.
Ahoj všichni, moc se omlouvám, že jsem z toho tady trochu vypadnul. Ale je toho nějak moc, takže není ani chuť na nějakou tvorbu.
Pořád mne trápí ledviny, občas antibiotika, už jsem domluvený na jaro do Motola, že se mnou něco radikálního provedou.
A pak se moje tchýně rozhodla jít do pečovatelského domu, takže jsme ji náhonem stěhovali. A do toho jejího domečku půjdeme my, stěhujeme se dva dny před Štědrým dnem. A tak balíme, malujeme, vyhazujeme... A to ještě tchýně tam nechala skoro všechno. Takže veselo.
Chtělo by to Bartoničku, tak na měsíc...
Ahoj, Jerry, vůbec se neomlouvej. Myslím, že jsme na tom totiž všichni úplně stejně. Já teď mám z bytu staveniště, staví se tam zděné jádro, brzy se bude vysekávat nová elektrika, lítám po obchoďácích a kupuju plovoučky, světla, barvu na vymalování a já nevím co ještě. Do toho ještě předvánoční přípravy a moje snaha nadělat si práci, abych si mohla užít svátky. No, aspoň že se nenudíme. Povídku bych do Vánoc ale napsat chtěla.
Ahoj stavebníci, Markéto a Jerry! Máte moje plné sympatie. My začali s kuchyní v červnu otloukáním zdí až na cihlu. Už máme linku od konce listopadu novou, ale hotovo zdaleka není. Pořád se někde líhnou krabice s věcmi ze staré, menší kuchyně, které už se nikam nevejdou do nové, teoreticky větší kuchyně. Zřejmě i zde platí pravidlo kopáčovo, že natřesená zemina má 3x větší objem, než slehlá na svém místě. Jak se do toho jednou sáhne, je z toho malér... Držím palce, aby vám všechno dobře dopadlo. My už snad do svátků hotovi budeme.... snad...
Ahoj, koukám, že je všude veselo... Zdá se, že navrhneme Renému, aby web přejmenoval na Fórum stavebníků...
Willi, je to děs, co věcí se nashromáždilo, tchýně tam bydlela 17 let a vyhazovali jsme věci, na které se od té doby ani nesáhlo. A máme stejnou zkušenost s tím, jak věci nacpat do menšího prostoru, než kde byly...
Ahoj, dal jsem do Bleskovek mini-povídku Vánoční hvězda, s těmi vybranými slovy, jak jsme si řekli . Mohl jsem tomu dát víc času, ale znáte to - shon posledního měsíce v roce. Takže tak. Pěkné vánoční svátky přeju .
Všem spokojené Vánoce, my je máme hektické, stěhovali jsme se 22.prosince a byla by z toho hororová povídka. Takže místo stromečku stavíme skříně, vrtáme a nadáváme... Ani pomyšlení na nějakou ušlechtilou povídku...🙂
Přejeme vám všem klidně svátky, hlavně zdraví a co se týče budovatelů, těm pevnou ruku a ostré oko při vyměřování, vrtání a montování. Hlavně ať můžete být spolu a na něco hezkého se těšit. Krásné Vánoce! V+S+L
Willi a všichni ostatní, přeji vám krásné a pokud možno klidné Vánoce.
Mluvíš mi z duše, leckde chybějí dva centimetry, lednice je o centimetr větší, než otvor pro ni, děs a hrůza.
Na tyhle Vánoce budu dlouho vzpomínat.🙂
Krásné Vánoce všem, hlavně hezky v klidu a míru a s prima lidmi. A do Nového roku hodně inspirace. Já teď mám od bytu chvíli pokoj, protože čekám na elektrikáře, až se vzpamatuje z covidu. A pak to zase vypukne.
No, Markétko, to se možná načekáš. Já byl předevčírem pro třetí dávku, tu "posilující". Ale asi tam něco spletli, protože už druhý den mám pocit, že jsem místo vakcíny dostal ten pitomej virus. V nějaké posílené podobě. Lapám po dechu, hlava mě bolí. Test jsem si dnes udělal - a nic. Tak možná proto je ta dávka posilující, má posílenou reakci... 🥴 Jestli ten tvůj řemeslník marodí s covidem, bude to asi chvíli trvat. Na mně stačila sestřička s pigárem 😁. Užívej volno a lidskou pospolitost, předělávat byt můžeš ve všední dny 😉
Willi, neboj, já byl taky po třetí dávce pár dní trochu mimo, ale rychle to zmizelo a teď bych mohl i na pivo, kdybych chtěl...
My jsme bez Vánoc, bydlíme děsivě ve zmatku a nepořádku.
I když, i Ježíšek se narodil ve chlévě...🙂
Tak elektrikář už je naštěstí schopný provozu, ale stejně jsou svátky a rozhodně je nechci budoucím sousedům kazit tím, že budeme vrtat do panelu. To bych se u nich asi moc dobře nezapsala. Přesně moje slova, Jerry! Nejde mi na mysl, proč se musí před Vánoci vždycky tak uklízet a cídit.
Markétko, my jsme taky budoucím sousedům kazili svátky příklepovou vrtačkou, nebylo vyhnutí. A my ukecali stěhováka, ať makají i před Vánocemi. A instalatéra taky, člověk musí být neodbytný. Ale jsou to veselé chvíle, třeba pračka se musí postavit na přesné místo, jinam se nevejde. Ale chybí dvacet centimetrů hadice... Lednička je sice široká 60 cm, ale má estetický zakulacené stěny, takže přečuhuje o centimetr připravený prostor. Na stará kolena takové veselí...
Přátelé, doufám, že už to naše děsivé žití brzo skončí, pořád nějak nevidíme konec. Takže bydlíme na dvou místech současně, převážíme věci... Zrušili jsme Vánoce i Nový rok. Podle stavu stěhování to vidím tak, že Vánoce oslavíme na konci dubna... Přece jen mne napadl jeden námět. Mám totiž takový pocit, že ten náš nový dům nás nějak nechce, takže nám dělá všelijaké naschvály. Vypadne elektřina, praskne žárovka, najednou nejde zamknout, v noci se ozývá podivné vrzání, spousta jakýchsi malých nepříjemností. Takže třeba bude povídka, něco ve stylu pana Kinga...
Já bych si to taky rád přečetl...🙂 Ale teď mám tvůrčí krizi, spíš mne napadají úplně jiné věci, kam co dát, co vyměnit, co vyhodit... A to jsem ještě nezačal řadit v knihách. Mám domluveno, že něco vezmou v knihovně. A to jsme ještě vyšťourali spoustu knih ještě po tchánovi, sbíral politickou literaturu.
A opravdu je fajn, že je člověk penzistou, protože řemeslník řekne, přijdu mezi desátou a jednou. Chodit do práce by prostě nešlo.
Tak to mám brát jako výzvu na povídku? Horrrror v novém bytě/domě? Naše kuchyně byla taky výživná. Ještě pořád nacházíme krabice plné krámů z té staré a není je kam dát...
Willi, schválně to zkus, mohlo by to být zajímavé.
Co se krabic s krámy týká, vím, o čem mluvíš. Věci se objevují, ztrácejí a přemisťují se naprosto nezávisle na nás. Pořád něco hledáme. V současné době je od stěhování pohřešováno plato vajec... A už jsme rezignovali na nějakou úpravu nebo pořádek...
Tak koukám, že v září to tu frcelo o sto šest. Já měla psací klid a pak jsem se vrhla do posledních uprav své knihy. A dnes? Odesláno nakladateli, odezva, že je příběh skvělý, ale je třeba ještě doplnění textu, protože ne všude je ten prožitek tak úžasný. Takže druhé kolo úprav, dle poznámek redakce. Takže asi tak se mám já a nakonec jsem musela i odložit Reného Kalendář spisovatele, díky kterému jsem začala psát tak úžasné povídky, že se začaly vydávat v jednou internetovém časopise. Prostě jsem se činila. No a teď je zase čas na plánování Bartoničky a tak jsem tu zas. Pachatel se vrací na místo činu 🙂
„Fotím, protože miluji okamžik. Píšu, protože mám srdce na dlani a hlavu plnou fantazie." -- Martina Nováková „Každý by měl mít někoho, s kým by si mohl upřímně promluvit, protože někdy se člověk cítí hrozně sám, ať je sebestatečnější.“ -- Ernest Hemingway
Takže, vážení přátelé, sice je zima a mráz v okna duje, ve světnici milo u kamen...
Ale čas letí a já zase přicházím s předběžným plánem na desátou, jubilejní Bartoničku... Sice mi z Vysokého poslali snímek, jak je Bartonička zavátá až do výš toho zadního schodiště, ale ani se nenadějeme a bude jaro...
Takže bude dobře, zablokovat si u nich termín co možná nejdřív, aby to nebylo jako loni, kdy jsme se narychlo museli dohodnout na nějakém náhradním.
Asi je dobrý ten červen, takže navrhuji termín 23.-26.6. 2022, zase bychom se sjeli ve čtvrtek, loni se to osvědčilo. Sice si trochu hraji s myšlenkou, že bychom jubilejní desátý ročník začali už ve středu, ale to nechávám na posouzení ostatním. Bartoníčkovi by nebyli proti, my bychom si udělali takovou malou rekreaci a třeba bychom i vytvořili nesmrtelná díla...
Tak pomalu o tom začněte přemýšlet, protože během února už musím bloknout termín u Bartoníčkových.
A ještě další záležitost, od kohokoli, kdo se přihlásí, bude vyžadována nějaká záloha. Abych já neměl pár tisíc u Bartoníčkových a účastníci se mi odhlašovali. To se taky ještě domluvíme.
Asi by všechno probíhalo tak, jak jsme zvyklí, v klidu a pohodě.
Takže tímto otvírám diskusi
Zdravím Zuzanu!
Tady to žije v takových etapách. Celé fórum samozřejmě funguje, nicméně aktivity zde jsou docela nepravidelné.
Takže nastavené máš všechno správně, jenže ti nejpilnější prispivatelé mají spoustu jiných starostí, takže nezbývá čas ani nálada na nějakou tvorbu.
Kromě toho se tu pravidelně objevují autoři, kteří uloží svůj umělecký výtvor a očekávají chválu, i když nezaslouženou. Takže kritiku neberou a odpadnou.
No, já jsem už taky psal do vlákna Bartoničky, takže tady už jen ve stručnosti přiznám, že v daném termínu nemůžeme. Co se mého života pisálkovského týče, píšu od rána do večera a pořád nemám hotovo. Jenže to, co píšu, nemá s pisálky nic společného a mým největším přáním je, aby to nikdo moc nečetl. Začal by se totiž ptát a já bych musel psát o to víc - zprávy, zprávy, zprávy... Začal jsem psát kratší povídku sem, abych něco přihodil jen tak pro legraci do placu, ale výše zmíněné zprávování mě už tak znechutilo, že když skončím, nemůžu už klávesnici ani vidět. Nicméně třeba by někoho ta věc, kterou jsem si chtěl zkusit, mohla inspirovat. Dostal jsem k Vánocům sérii knih o Veřelcích. Je to v návaznosti na všeobecně známou sérii filmů, ale od jiných autorů. Každý napsal nějakou povídku podle svého na toto téma. Povinné vlastně není nic, jen by se tam měla objevit atmosféra příběhu a nějaká vazba na původní sérii. Takže já jsem si chtěl udělat takovou malou českou stopu do téhle reálie. Jsme národem Švejka, na vojně jsem byl, Vetřelce mám rád a naše členství a chování v NATO a EU je značně inspirující pro jakousi projekci našeho rodáka a tohoto všeho do patálií s mimozemskými přivandrovlci, Weyland-Yutani Corporation a mariňáky...
Komentáře
Samozřejmě, na pořadí nezáleží, já to tam psal, jak mne to napadlo.
Stejně jako nejde o žánr, délku...
Jen by to mělo být trochu vánoční, když už budou ty Vánoce.
Flaubert
Já mám tip na dárek, předplatit někomu elektřinu...
Doufám, že se příští rok zúčastníte desáté Bartoničky, bude to fajn.
Flaubert
Flaubert
Pořád mne trápí ledviny, občas antibiotika, už jsem domluvený na jaro do Motola, že se mnou něco radikálního provedou.
A pak se moje tchýně rozhodla jít do pečovatelského domu, takže jsme ji náhonem stěhovali. A do toho jejího domečku půjdeme my, stěhujeme se dva dny před Štědrým dnem. A tak balíme, malujeme, vyhazujeme... A to ještě tchýně tam nechala skoro všechno. Takže veselo.
Chtělo by to Bartoničku, tak na měsíc...
Flaubert
Máte moje plné sympatie. My začali s kuchyní v červnu otloukáním zdí až na cihlu. Už máme linku od konce listopadu novou, ale hotovo zdaleka není. Pořád se někde líhnou krabice s věcmi ze staré, menší kuchyně, které už se nikam nevejdou do nové, teoreticky větší kuchyně.
Zřejmě i zde platí pravidlo kopáčovo, že natřesená zemina má 3x větší objem, než slehlá na svém místě. Jak se do toho jednou sáhne, je z toho malér...
Držím palce, aby vám všechno dobře dopadlo. My už snad do svátků hotovi budeme.... snad...
Willi, je to děs, co věcí se nashromáždilo, tchýně tam bydlela 17 let a vyhazovali jsme věci, na které se od té doby ani nesáhlo. A máme stejnou zkušenost s tím, jak věci nacpat do menšího prostoru, než kde byly...
Flaubert
Mohl jsem tomu dát víc času, ale znáte to - shon posledního měsíce v roce. Takže tak.
Pěkné vánoční svátky přeju .
Flaubert
Mluvíš mi z duše, leckde chybějí dva centimetry, lednice je o centimetr větší, než otvor pro ni, děs a hrůza.
Na tyhle Vánoce budu dlouho vzpomínat.🙂
Flaubert
Já teď mám od bytu chvíli pokoj, protože čekám na elektrikáře, až se vzpamatuje z covidu. A pak to zase vypukne.
My jsme bez Vánoc, bydlíme děsivě ve zmatku a nepořádku.
I když, i Ježíšek se narodil ve chlévě...🙂
Flaubert
Přesně moje slova, Jerry! Nejde mi na mysl, proč se musí před Vánoci vždycky tak uklízet a cídit.
Flaubert
Přece jen mne napadl jeden námět. Mám totiž takový pocit, že ten náš nový dům nás nějak nechce, takže nám dělá všelijaké naschvály. Vypadne elektřina, praskne žárovka, najednou nejde zamknout, v noci se ozývá podivné vrzání, spousta jakýchsi malých nepříjemností. Takže třeba bude povídka, něco ve stylu pana Kinga...
Flaubert
A opravdu je fajn, že je člověk penzistou, protože řemeslník řekne, přijdu mezi desátou a jednou. Chodit do práce by prostě nešlo.
Flaubert
Naše kuchyně byla taky výživná. Ještě pořád nacházíme krabice plné krámů z té staré a není je kam dát...
Co se krabic s krámy týká, vím, o čem mluvíš. Věci se objevují, ztrácejí a přemisťují se naprosto nezávisle na nás. Pořád něco hledáme. V současné době je od stěhování pohřešováno plato vajec... A už jsme rezignovali na nějakou úpravu nebo pořádek...
Flaubert
Píšu, protože mám srdce na dlani a hlavu plnou fantazie." -- Martina Nováková
„Každý by měl mít někoho, s kým by si mohl upřímně promluvit,
protože někdy se člověk cítí hrozně sám, ať je sebestatečnější.“ -- Ernest Hemingway
Ale čas letí a já zase přicházím s předběžným plánem na desátou, jubilejní Bartoničku... Sice mi z Vysokého poslali snímek, jak je Bartonička zavátá až do výš toho zadního schodiště, ale ani se nenadějeme a bude jaro...
Takže bude dobře, zablokovat si u nich termín co možná nejdřív, aby to nebylo jako loni, kdy jsme se narychlo museli dohodnout na nějakém náhradním.
Asi je dobrý ten červen, takže navrhuji termín 23.-26.6. 2022, zase bychom se sjeli ve čtvrtek, loni se to osvědčilo. Sice si trochu hraji s myšlenkou, že bychom jubilejní desátý ročník začali už ve středu, ale to nechávám na posouzení ostatním. Bartoníčkovi by nebyli proti, my bychom si udělali takovou malou rekreaci a třeba bychom i vytvořili nesmrtelná díla...
Tak pomalu o tom začněte přemýšlet, protože během února už musím bloknout termín u Bartoníčkových.
A ještě další záležitost, od kohokoli, kdo se přihlásí, bude vyžadována nějaká záloha. Abych já neměl pár tisíc u Bartoníčkových a účastníci se mi odhlašovali. To se taky ještě domluvíme.
Asi by všechno probíhalo tak, jak jsme zvyklí, v klidu a pohodě.
Takže tímto otvírám diskusi
Flaubert
Tady to žije v takových etapách. Celé fórum samozřejmě funguje, nicméně aktivity zde jsou docela nepravidelné.
Takže nastavené máš všechno správně, jenže ti nejpilnější prispivatelé mají spoustu jiných starostí, takže nezbývá čas ani nálada na nějakou tvorbu.
Kromě toho se tu pravidelně objevují autoři, kteří uloží svůj umělecký výtvor a očekávají chválu, i když nezaslouženou. Takže kritiku neberou a odpadnou.
Flaubert
Co se mého života pisálkovského týče, píšu od rána do večera a pořád nemám hotovo. Jenže to, co píšu, nemá s pisálky nic společného a mým největším přáním je, aby to nikdo moc nečetl. Začal by se totiž ptát a já bych musel psát o to víc - zprávy, zprávy, zprávy...
Začal jsem psát kratší povídku sem, abych něco přihodil jen tak pro legraci do placu, ale výše zmíněné zprávování mě už tak znechutilo, že když skončím, nemůžu už klávesnici ani vidět.
Nicméně třeba by někoho ta věc, kterou jsem si chtěl zkusit, mohla inspirovat. Dostal jsem k Vánocům sérii knih o Veřelcích. Je to v návaznosti na všeobecně známou sérii filmů, ale od jiných autorů. Každý napsal nějakou povídku podle svého na toto téma. Povinné vlastně není nic, jen by se tam měla objevit atmosféra příběhu a nějaká vazba na původní sérii.
Takže já jsem si chtěl udělat takovou malou českou stopu do téhle reálie. Jsme národem Švejka, na vojně jsem byl, Vetřelce mám rád a naše členství a chování v NATO a EU je značně inspirující pro jakousi projekci našeho rodáka a tohoto všeho do patálií s mimozemskými přivandrovlci, Weyland-Yutani Corporation a mariňáky...