Willi, to je docela těžký úkol, ale může to být zajímavé. Já taky kdysi narazil na knihu Kovbojové a vetřelci, kde se mimozemšťané objevili na Divokém Západě.
Psaní je psí život, ale je to jediný život, který stojí za to žít. Flaubert
Vážení přátelé, chtěl bych vás informovat, hlavně williho, Lucku a Vojtu, že jsem použil vaše jména do své povídky. Ale jen jména, charakteristiky postav jsou jiné... Z williho jsem udělal poručíka u vyšetřování, z Lucky je u mne policejní lékařka a Vojta to má nejhorší, ten je mrtvola... Bohužel, pro nikoho jiného už nemám místo, takže Anastasie a Markétka zase příště... Upřímně řečeno, je to docela fajn, psát podle skutečných postav a upravit si je k obrazu svému... Tak se přátelé, nezlobte a doufám, že už si brzo budete moci přečíst, co jsem zase vymyslel...
Výborně! Jsem povýšen! Z vojny jsem šel jako podporučík, teď už jsem celej poručík. Sice u policie, když vyšetřuju, ale i tak se cejtím hned líp. Jo, když jsem chodil na ČVUT na tehdy povinnou vojenskou přípravu, tak akorát mocipáni rozhodli, že důstojníci musí mít alespoň maturitu. Takže praporčíci, kteří to chtěli dotáhnout na důstojníky si honem maturitu dodělávali kde se dalo. A že se asi dalo. Seděli jsme na Pohořelci v učebně a psali nějakou písemku v rámci vojenské přípravy. Dohlížel na nás jeden čerstvý poručík, mrňous námi zvaný "Skutr" (...překládat nebudu, pamětníci vědí a ostatní vlastně vědět nemusí, páč je to sprosté). Najednou se zastavil, začal se pohupovat s rukama za zády směrem pata-špička a hledíce z okna s přiblblým úsměvem povídá: "Soudruzi, jestli nemáte ještě maturitu, tak si jí honem udělejte. Já už jí mám čtrnáct dní a je to děsně fajn!" No, tak to jsem zvědavej, co mi, Jerry, přisoudíš...
...teď nevím, co jsi, Jerry, těm dvěma dámám vlastně slíbil. Taky bych se dal do psaní, inspiraci mám. Jenže u nás jsou ještě dozvuky budování kuchyně. Ta je sice hotová, ale poničili jsme s ní zeď do sousedního obýváku. Když zasekáš zásuvky a dráty dostatečně hluboko, aniž bys postřehnul, jestli je ta zeď na jednu cihlu silná... No, takže plán na veselé Velikonoce bychom už měli a možná mezi zasycháním omítky a nanášením malby se najde chvilka i na nějakou tu psanou ptákovinu.
Jejda, Willi, tohle já přesně znám, probourat se do sousední místnosti u mně nebyl problém, taky jsme měli zeď jen na cihlu a 65 milimetrů se prorazí hned. Polička sice viděla, ale na druhé straně to vypadalo, jak když jsem tu zeď uhrabal hráběmi. A pak jsem ještě jednou proboural zeď při instalaci vodovodních trubek... No, teď máme stěny bytelné, ale skoro všude je sádrokarton, taky pěkně pitomý materiál.
Ono se mnohem líp píše charakteristika postav, když mám před očima nějaký částečný vzor. Budu muset vymyslet něco, kde se mi bude hodit Markétka s Anastasií. Třeba nějaký horrorek...😉 A třeba tam i upíchnout Mirka...
Ale s povídkou už jsem docela hnul, Vojta je tam už bezpečné mrtev a bude koukat, co všechno jsem mu přisoudil!
Ty jo, já jak jsem měla pořád co dělat, povyprávím na Bartoníčce, tak jsem tu nebyla a koukám, že se nestačím divit 😃😃. Vojta je mrtvola? Hmm, škoda, protože já bych si dala vražedkyni 🤣🤣. Bych si našla nějakou pořádnou vražednou zbraň. Zrovna nedávno mě napadla jedna hodně brutální, takže čárka do mého seznamu plánované detektivky, na kterou ale bohužel zatím nebyl čas.
„Fotím, protože miluji okamžik. Píšu, protože mám srdce na dlani a hlavu plnou fantazie." -- Martina Nováková „Každý by měl mít někoho, s kým by si mohl upřímně promluvit, protože někdy se člověk cítí hrozně sám, ať je sebestatečnější.“ -- Ernest Hemingway
Bohužel, vražedkyně tam nefiguruje, vrah je někdo úplně jiný... Ale jestli na tom trváš, udělám z tebe příště trochu vyšinutou šílenou vražedkyni, která vraždí nějakým neobvyklým způsobem.
„Fotím, protože miluji okamžik. Píšu, protože mám srdce na dlani a hlavu plnou fantazie." -- Martina Nováková „Každý by měl mít někoho, s kým by si mohl upřímně promluvit, protože někdy se člověk cítí hrozně sám, ať je sebestatečnější.“ -- Ernest Hemingway
Přátelé, přátelé, nějak jsme tu vymřeli... Co děláte, jak se máte, jak píšete, co inspirace... A co jedenáctá Bartonička 2023? Bude, nebo nebude? Zdá se to ještě daleko, ale najednou bude jaro a na Bartoničce budeme dolovat nějaké rozumné termíny... Takže zase bychom si to dali od čtvrtka do neděle, podle toho, jak kdo bude mít čas. Ten konec června se nám docela osvědčil, jsou tam možnosti 8. - 11. června 15. - 18. června 22. - 25. června Takže o tom začněte pomalu přemýšlet. Jestli se chce někdo přidat je vítán. Jinak Vlaďka provádí opravdu poctivou korekturu budoucí e-knihy povídek z Bartoničky. Sepsali jsme toho opravdu hodně a když to člověk čte, musí si přiznat že jsme dobří... Budeme se snažit, aby ta knížka byla ke stažení co nejdřív, René slíbil, že nám ji zpropaguje na svých dalších stránkách. Jinak já zase něco píšu, konečně trochu přestaly jiné starosti...
Je to taková naše klasika - po pobartoničském nadšení nás vždycky dožene realita. Já se po Bartoničce stěhovala a dodělávala byt a najednou se stalo, že je půl roku fuč. Nenapsala jsem ani řádku, jak jinak, ale aspoň jsem nějak dala dohromady ten ebook. Jakmile Vlaďka dokončí korektury, vrhnu se na finální dodělávky. Tak dejte vědět, jak se máte a jak žijete. Já se na Bartoničku těším, snad mi to vyjde i letos. Červnové termíny zní fajn.
Ahoj všichni, mám to podobné, jako Markéta. V jednom kole... U nás poslední investice času a peněz do tepelného čerpadla. Dějí se věci, že by to ani Horácio nezařídil. Už od poslední Bartoničky nosím v hlavě nápad na příběh, ale zcela jistě odhadnete, co jsem reálně dosud napsal. Budu se nad sebou muset zamyslet. Nám se červnový týden také líbil, bohužel ale zcela určitě nebudeme moct v termínu 22. až 25. června. To máme rodinnou událost, která je nepominutelná - 23. svátek a 27.06. narozeniny babičky. Tam chceme být takže dva nejbližší víkendy padnou každoročně vždy na toto. Tak uvidíme, jak budou moct ostatní a pokud by to vyšlo, přijedeme. Přeji všem prima den a nezahyňte ve shonu před vánočním (snad) klidem
Ahoj všici. Já teď nějak vůbec nic nestíhám. Občas se mi podaří něco napsat, ale jde to pomalu. Chystala jsem se, že sem vložím nové pokusy z online kurzu tvůrčího psaní, ale ještě jsem se k tomu nedostala. Taky jsem si tu chtěla přečíst nějaké povídky, ale bohužel 😞Po novém roce to snad bude klidnější 🙂
Neboj, všichni jsme nějak zamrzli...Taky nosím leccos v hlavě, ale nejde to psát, prostě moribundus, viď, Markétko...😉
Prostě, abychom něco vytvořili, musíme na Bartoničku, to je jistá věc... Asi sem brzo něco dodám, ať se to zase trochu rozjede.
Je to ale ostuda, říkám si, kdyby tak jako já psal Alexandre Dumas, Edmond Dantes by teprve přijížděl se svou lodí Faraón do Marseille...🙂
Moribundus jako vyšitej, Jerry. Já poslední dobou píšu jen jednu povídku ročně, a to právě na Bartoničce. Je tam na to klid (víceméně, pokud se člověk nezaplete do konverzace, která jede nonstop kromě noci, kdy všichni spí).
Přesně, tam je něco ve vzduchu, že se mi hrnou nápady. A doma jsou nápady bez realizace...😟 Pravda, budeme muset tu konverzaci omezit zákonem, aby se dali tvořit.😁Ale stejně je to zvláštní, že se rok nevidíme a po roce navážeme debatu, kde jsme minule přestali.
Ono ten rok tak rychle uteče, že mám stejně pocit, že jsem vás všechny viděla nedávno. Budeme muset zavést nějakou klidnou tvůrčí zónu, kam se budeme moci uchýlit, když to na nás přijde.
Tak si vlezeme do toho opuštěného traktoru a notebook rozložíme na volantu... Konečně jsem se donutil a včera jsem dopsal další kousek svého povídání o sedmdesátých letech. A hned zčerstva jsem se pustil do dalšího...
A už se zase blíží konec roku... Myslel jsem zase na nějaký vánoční workshop, ale nějak to tu zase trochu usíná, tak něco vymyslíme později. V každém případě krásné a klidné Vánoční svátky a hodně nápadů do roku 2023 a snad se všichni zase ve zdraví sejdeme na Bartoničce...
Krásné Vánoce všem! Užijte si svátky hezky v klidu, míru a pokoji a s lidmi, které máte rádi. Já jsem teď dobalila dárky a už padám na ústa. Myslím, že vánoční workshop bych asi nestihla.
Taky všem přejeme krásné svátky, aby poslední přípravy na zlatý hřeb večera proběhly v poklidu a aby Ježíšek nadělil hlavně zdraví a nějaké to štísko jako bonus navíc. V+S+L
Tak a je to skoro za námi... A za chvíli Bartonička a za necelý rok znovu Štědrý den... Jinak, přátelé, chtěl jsem vás upozornit na vynikající Reného nápad, deset týdnů trvající Tvůrčí výzvu, která se objevila na jeho stránkách. Objeví se tu deset fiktivních životopisů deseti fiktivních lidí a za úkol bude napsat o nich cokoliv. Celá výzva má dokonce tři stupně, buď psát o jedné postavě, nebo o třech postavách v jedné povídce a nebo napsat něco, kde se prolínají osudy všech deseti... Zaujalo mne to a zkusím do toho jít. Zkusíte to taky? Všechno najdete na Reného stránkách https://www.renenekuda.cz/pohrajte-si-s-osudy-deseti-postav-v-tvurci-vyzve/
Týdny příprav a pak Vánoce profrčí a je po nich. Doufám, že jste si je pořádně užili. Mrknu na to, ale úplně mi chybí chuť psát nebo něco tvořit. Píšu už vlastně jen na Bartoničce...
Komentáře
Flaubert
Z williho jsem udělal poručíka u vyšetřování, z Lucky je u mne policejní lékařka a Vojta to má nejhorší, ten je mrtvola...
Bohužel, pro nikoho jiného už nemám místo, takže Anastasie a Markétka zase příště...
Upřímně řečeno, je to docela fajn, psát podle skutečných postav a upravit si je k obrazu svému...
Tak se přátelé, nezlobte a doufám, že už si brzo budete moci přečíst, co jsem zase vymyslel...
Flaubert
Jo, když jsem chodil na ČVUT na tehdy povinnou vojenskou přípravu, tak akorát mocipáni rozhodli, že důstojníci musí mít alespoň maturitu. Takže praporčíci, kteří to chtěli dotáhnout na důstojníky si honem maturitu dodělávali kde se dalo. A že se asi dalo. Seděli jsme na Pohořelci v učebně a psali nějakou písemku v rámci vojenské přípravy. Dohlížel na nás jeden čerstvý poručík, mrňous námi zvaný "Skutr" (...překládat nebudu, pamětníci vědí a ostatní vlastně vědět nemusí, páč je to sprosté). Najednou se zastavil, začal se pohupovat s rukama za zády směrem pata-špička a hledíce z okna s přiblblým úsměvem povídá:
"Soudruzi, jestli nemáte ještě maturitu, tak si jí honem udělejte. Já už jí mám čtrnáct dní a je to děsně fajn!"
No, tak to jsem zvědavej, co mi, Jerry, přisoudíš...
Willi, jsi tam sice jako vedlejší postava,ale dost důležitá...
Flaubert
Zvláštní, snad u všech útvarů byl poddůstojník s touhle přezdívkou. A všude byl stejně moudrý.
Flaubert
Taky bych se dal do psaní, inspiraci mám. Jenže u nás jsou ještě dozvuky budování kuchyně. Ta je sice hotová, ale poničili jsme s ní zeď do sousedního obýváku. Když zasekáš zásuvky a dráty dostatečně hluboko, aniž bys postřehnul, jestli je ta zeď na jednu cihlu silná...
No, takže plán na veselé Velikonoce bychom už měli a možná mezi zasycháním omítky a nanášením malby se najde chvilka i na nějakou tu psanou ptákovinu.
Ono se mnohem líp píše charakteristika postav, když mám před očima nějaký částečný vzor. Budu muset vymyslet něco, kde se mi bude hodit Markétka s Anastasií. Třeba nějaký horrorek...😉 A třeba tam i upíchnout Mirka...
Ale s povídkou už jsem docela hnul, Vojta je tam už bezpečné mrtev a bude koukat, co všechno jsem mu přisoudil!
Flaubert
Flaubert
Píšu, protože mám srdce na dlani a hlavu plnou fantazie." -- Martina Nováková
„Každý by měl mít někoho, s kým by si mohl upřímně promluvit,
protože někdy se člověk cítí hrozně sám, ať je sebestatečnější.“ -- Ernest Hemingway
Flaubert
Píšu, protože mám srdce na dlani a hlavu plnou fantazie." -- Martina Nováková
„Každý by měl mít někoho, s kým by si mohl upřímně promluvit,
protože někdy se člověk cítí hrozně sám, ať je sebestatečnější.“ -- Ernest Hemingway
A co jedenáctá Bartonička 2023? Bude, nebo nebude? Zdá se to ještě daleko, ale najednou bude jaro a na Bartoničce budeme dolovat nějaké rozumné termíny... Takže zase bychom si to dali od čtvrtka do neděle, podle toho, jak kdo bude mít čas. Ten konec června se nám docela osvědčil, jsou tam možnosti
8. - 11. června
15. - 18. června
22. - 25. června
Takže o tom začněte pomalu přemýšlet. Jestli se chce někdo přidat je vítán.
Jinak Vlaďka provádí opravdu poctivou korekturu budoucí e-knihy povídek z Bartoničky. Sepsali jsme toho opravdu hodně a když to člověk čte, musí si přiznat že jsme dobří... Budeme se snažit, aby ta knížka byla ke stažení co nejdřív, René slíbil, že nám ji zpropaguje na svých dalších stránkách.
Jinak já zase něco píšu, konečně trochu přestaly jiné starosti...
Flaubert
Tak dejte vědět, jak se máte a jak žijete.
Já se na Bartoničku těším, snad mi to vyjde i letos. Červnové termíny zní fajn.
mám to podobné, jako Markéta. V jednom kole... U nás poslední investice času a peněz do tepelného čerpadla. Dějí se věci, že by to ani Horácio nezařídil.
Už od poslední Bartoničky nosím v hlavě nápad na příběh, ale zcela jistě odhadnete, co jsem reálně dosud napsal. Budu se nad sebou muset zamyslet.
Nám se červnový týden také líbil, bohužel ale zcela určitě nebudeme moct v termínu 22. až 25. června. To máme rodinnou událost, která je nepominutelná - 23. svátek a 27.06. narozeniny babičky. Tam chceme být takže dva nejbližší víkendy padnou každoročně vždy na toto. Tak uvidíme, jak budou moct ostatní a pokud by to vyšlo, přijedeme.
Přeji všem prima den a nezahyňte ve shonu před vánočním (snad) klidem
Prostě, abychom něco vytvořili, musíme na Bartoničku, to je jistá věc... Asi sem brzo něco dodám, ať se to zase trochu rozjede.
Je to ale ostuda, říkám si, kdyby tak jako já psal Alexandre Dumas, Edmond Dantes by teprve přijížděl se svou lodí Faraón do Marseille...🙂
Flaubert
Flaubert
Flaubert
Konečně jsem se donutil a včera jsem dopsal další kousek svého povídání o sedmdesátých letech. A hned zčerstva jsem se pustil do dalšího...
Flaubert
V každém případě krásné a klidné Vánoční svátky a hodně nápadů do roku 2023 a snad se všichni zase ve zdraví sejdeme na Bartoničce...
Flaubert
Já jsem teď dobalila dárky a už padám na ústa. Myslím, že vánoční workshop bych asi nestihla.
V+S+L
A za chvíli Bartonička a za necelý rok znovu Štědrý den...
Jinak, přátelé, chtěl jsem vás upozornit na vynikající Reného nápad, deset týdnů trvající Tvůrčí výzvu, která se objevila na jeho stránkách. Objeví se tu deset fiktivních životopisů deseti fiktivních lidí a za úkol bude napsat o nich cokoliv. Celá výzva má dokonce tři stupně, buď psát o jedné postavě, nebo o třech postavách v jedné povídce a nebo napsat něco, kde se prolínají osudy všech deseti...
Zaujalo mne to a zkusím do toho jít. Zkusíte to taky? Všechno najdete na Reného stránkách
https://www.renenekuda.cz/pohrajte-si-s-osudy-deseti-postav-v-tvurci-vyzve/
Flaubert
Mrknu na to, ale úplně mi chybí chuť psát nebo něco tvořit. Píšu už vlastně jen na Bartoničce...