Hudba a psané slovo
Mám tu další téma k rozebrání. Budu rád, když se zapojí i nováčci 
Téma zní: Hudba a psaní.
Pro mě samotného je velice složité psát v tiché místnosti. Když mi do ucha nehučí alespoň klimatizace, nemůžu se soustředit (částečně je to způsobené tím příšerným pískáním v uších). A na rovinu, hudba je mnohem příjemnější společník než hukot turbíny
Navíc mi pomáhá v inspiraci. Když jsem psal tu krátkou noir povídku, prakticky neustále mi do uší zněla poměrně neznáma německá jazzová parta Bohren & der Club of Gore. Na sraze to někdo označil jako depresivní. To ještě dotyčný neslyšel to, co poslouchám při psaní Pustiny 
To mi zase do uší hraje soundtrack ze hry Fallout a Fallout 2, jimiž je Pustina velice inspirovaná. Ta hra mi totiž prakticky formovala dětství. Byly i doby, kdy jsem si do školní brašny tajně strkal větší zásobu energy tyčinek a příručku pro přežití. Plynová maska se mi tam už nevešla, to by máma prokoukla

A co posloucháte vy?

Téma zní: Hudba a psaní.
Pro mě samotného je velice složité psát v tiché místnosti. Když mi do ucha nehučí alespoň klimatizace, nemůžu se soustředit (částečně je to způsobené tím příšerným pískáním v uších). A na rovinu, hudba je mnohem příjemnější společník než hukot turbíny
Navíc mi pomáhá v inspiraci. Když jsem psal tu krátkou noir povídku, prakticky neustále mi do uší zněla poměrně neznáma německá jazzová parta Bohren & der Club of Gore. Na sraze to někdo označil jako depresivní. To ještě dotyčný neslyšel to, co poslouchám při psaní Pustiny 
To mi zase do uší hraje soundtrack ze hry Fallout a Fallout 2, jimiž je Pustina velice inspirovaná. Ta hra mi totiž prakticky formovala dětství. Byly i doby, kdy jsem si do školní brašny tajně strkal větší zásobu energy tyčinek a příručku pro přežití. Plynová maska se mi tam už nevešla, to by máma prokoukla

A co posloucháte vy?
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.
Komentáře
Ale vždycky mne inspirovala country a bluegrass.
Flaubert
Také píšu při pomalejších písničkách nebo zapnu prostě v TV Ocko.Nejlepší částí na tvoření je Hitzone Millenium aneb hity nového milénaia .Brzy přidám svojí první povídku,ještě akorát musím přepsat do do PC a vložit jí sem
Eliskas: sice mi trance a elektro moc neříká, ale zrovna tahle skladba není špatná. Chápu, proč ji posloucháš. Není nijak vtíravá a věřím, že se dá poslouchat dokola. A že jsi na tu moderní hudbu, zkus třeba Lounge, nebo Chillout. Vřele doporučuju Paul Arruda, moc hezky se mu podařilo zkombinovat Jazz, Lounge a moderní hudbu. Když mám chuť na něco rychlejšího, nebo když přijdou přátelé, kteří jazz moc nemusí, pouštím jeho. A na tvoji povídku se už všichni těšíme
Určitě vyzkouším,ale až zítra.Jsem taková,že si poslechu cokoliv.Ve všem si najdu své oblíbence.
A je také dobré psát při zvucích deště (Rain mood ).
Doufám že vás nadšení neopustí ani při čtení
P.S. Skvělý je taky soundtrack k Pokání - hudbu tam doplňují zvuky psacího stroje.
http://naturesoundsfor.me/rainy-mood
Ale přece jen úplné ticho... V sobotu na kraji lesa, nic mne nerozptylovalo, ticho a mír, výhled do kraje, psal jsem až se mi propisovačka zavařila. Samozřejmě, bylo nutno přiškrtit rozevlátou múzu ještě dodatečně, ale za dvě hodiny se mi povedlo jedenapůl povídky.
Flaubert
V poslední době jsem začala poslouchat hlavně Norah Jones a její písničky jsou pro mě neuvěřitelně inspirativní. Taková směs několika žánrů, klid a přitom skrytá energie, která z toho vyzařuje...
― Stephen King, The Shawshank Redemption
Flaubert
Nejlepší věty mě ale napadají v lese, na procházce se psem. Zkoušela jsem diktafon, ale v okamžiku, kdy začnu ty věty vyslovovat nahlas, tak zmizí
Víte, přes prázdniny jsem začala trpět opravdovou závislostí na hudbě. Psát bez hudby? Nikdy! Pouštím si ji vždy, když se mi do ruky dostane nějaký ten přehrávač. A když nemám možnost ji poslouchat, prostě si prozpěvuji. Na ulici, v supermarketu, ve škole...Většinou se sice ovládám, abych si písně přehrávala pouze v hlavě, ale často se mi stává, že mimoděk začnu mumlat slova nebo melodii. A párkrát jsem se přistihla, jak zpívám nahlas a to prosím zpívat vážně neumím....
Ale když už si chci poslechnout něco modernějšího, většinou sáhnu po Floydech, Creedence Clearwater nebo Rolling Stones
Mezi ně se řadí například One Republic,Nickelback,Biffy Clyro,Green Day,Linkin Park,Coldplay,Imegine Dragons,The Script,Bon Jovi ,..Není to sice to,co posloucháté vy,ale myslím,že je to poměrně podobného rázu
jéžiši,tutim tempem z fóra o psaní udělám rádiovou stanici
Jinak, díky že i ty se začínáš zapojovat do diskuze, mám ohromnou radost, že to tu pomalu a jistě začíná ožívat
MikeHavliczek: K těm válečným-to já raději poslouchám ty o míru, jako je Solider of fortune(Deep purple), Imagine(John Lennon) nebo například Wind of chance(Scorpions)....
Ta rádiová stanice skutečně není špatný nápad, až na to, že byste mě neodtrhli od přehrávačů už vůbec.
Eliskas: To víš, že se zapojuješ dobře
Jinak jde poznat, že se tu sešla skupinka kreativních lidí - hned bychom zakládali rádiovou stanici.
Jo, pozdní devadesátá jsou také skvělá, ale já preferuji spíše ty straší....
A k těm "cihlám do zdi"-máš naprostou pravdu. Vždyť si vezmi, jak rychle pominulo šílenství kolem PSY(nevím, jak se to skloňuje, ale nazpíval například tu...ehm..."píseň" jménem Gangam style...).
MarketaR:Jsi mi sympatická.
Jinak ještě tomu rádou: Já si postupně , ale jistě sestavuji svou "hudební stanici" zde:http://www.karaoketexty.cz/p/stc/ma-milovana-hudba-443232
Například u psaní Sondy jsem poslouchal toto:
http://www.youtube.com/watch?v=7H5lH9-zPGU
Nemám problém si pustit cokoli od Beethovena, přes Linkin Park až po neoclassical experimental (jako je odkaz nahoře), vždy podle nálady
Gennie: Chtěl bych Ti doporučit http://radioparadise.com, rozšíří ti obzor.
Takže ticho.
Když zrovna nepíšu, vyhrávají čtyřicátá až osmdesátá léta. Pořádnej rock´n´roll.
Moje srdcovka je Karel Kryl, na toho nedám dopustit.
Jinak tady jsem si jednou vytvořil seznam hudby, co by se hodila na podbarvení jistého Hippies filmečku. A zjistil jsem, že jej vlastně dodnes poslouchám. Furt dokola. Je to pěknej seznam, klidně využívejte.
http://www.youtube.com/playlist?list=PL7D9OxqeFLk1pn7UwjYnL41DEE0o2B_jf
Flaubert
Já spíš tvořím u hudby, která je míň dynamická a nezpívá se v ní. U soundtracku k Pánovi prstenů jsem napsala většinu svých výtvorů, to se mi nikdy neomrzí.
Mám několik alb u kterých jsem schopen psát (vesměs metal či rock a občas něco instrumentálního), hlavně to ale nesmí být česky zpívané, to bych nebyl schopen vnímat jen jako podkres .