Literární soutěže

Ahoj, poslední dobou přemýšlím o účasti na nějaké literární soutěži. Přirozeně mě zajímají názory těch, kteří se už nějaké soutěže zúčastnili. Jaký jste z toho měli pocit, jak jste dopadli? Které soutěže jste se účastnili?
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.
Komentáře
V mnoha soutěžích mi vadí, že se například vyhlašuje jen prvních 5 a člověk se pak vůbec nedozví, kde skončil. Zda těsně pod stupínky vítězů nebo beznadějně na konci. Nejlepší je tedy vyhledávat soutěže s kompletním bodovým hodnocením a nejlépe i se slovním vyjádření poroty. Velmi podrobný seznam soutěží spojených s fantastikou je na http://www.paf.sfkpalantir.net/ (bohužel mi v chromu háže, že tam je mallware, tak netuším, jestli mají technické problémy nebo jde o falešný poplach)
Jinak být na vyhlašování takové soutěže je samozřejmě úžasný zážitek, který rozhodně stojí za to. A člověk nemusí být ani první.
Jinak s literárními soutěžemi moc zkušeností nemám, pustila jsem se do toho teprve nedávno. Zúčastnila jsem se soutěže od Fragmentu (Hledá se autor bestselleru), kde jsem se nějak probojovala do první patnáctky. Klání to bylo skvělé, jen se mi nelíbilo, že o pořadí potom rozhodovalo to, kolik má člověk ochotných známých a kamarádů, kteří mu dají hlas.
Teď se snažím něco sesmolit do letošního ročníku soutěže od Albatrosu (detektivka pro děti) a zrovna před týdnem jsem posílala svůj horor do Necronomiconu. Uvidí se.
Myslím, že soutěže jsou skvělou příležitostí, jak se něco dozvědět o svém psaní, zlepšovat se a v tom nejlepším případě na sebe i upozornit. Rozhodně to budu zkoušet dál.
Jinak se již pouštím do své první soutěže
Pro mě tady bylo nejtěžší napsat povídku na jednu normostranu. To je pro mě prostě strašně málo
Ale budu zkoušet nějaké soutěže, chci získat zase nové zkušenosti.
o psaní jinak...