Bartonička 2014 - plkací vlákno

MikeHavliczekMikeHavliczek Komentářů: 882
upraveno 27. August 2017 v Srazy, soutěže a setkání
  Tak přátelé, už jen tři měsíce zbývají do velkého letního srazu na Bartoničce. Já vím, říkáte si: "Tři měsíce, co to pako zase plaší." Ale nemůžu si pomoct, já prostě musím plánovat :D

Co je už teď jisté, je datum, o tom nesmlouváme (už je zaplacená kauce) Sraz se tedy bude odehrávat 22. srpna - 24. srpna. Jedná se o klasický víkend pátek-neděle.

Stejně jako loni, scházet se budeme přímo na místě a do po 14 hodině. Pokud se něco nezmění, pojedu z Prahy autem, takže budu moci nabrat v Praze nebo v Pardubicích 4 lidi. Pokud auto neklapne, jede se klasicky vlakem z Pardubic. To ovšem není tak důležité. Co důležité je, je cena.

Od loňska krapítko podražili, ale ne o moc. Pokud nás pojede méně než 10 lidí, bude se cena rozpočítávat. Za pronájem patra se platí 4200kč do desíti lidí včetně. Každý další platí za víkend 420kč nebo 250kč za noc. Takže jak vidíte, cena narostla jen o třicet korun na osobu. Malé mazlíčky si přivést můžete, pokud budou mí vlastní pelech. Majitelé jsou sice úžasně příjemní a vstřícní, ale mají pravidla, která se musí dodržet.

Interiér je samozřejmě nekuřácký.

Další položkou je pak 150,- do společného fondu. Za to se nakoupí něco do společné spižírny, aby bylo co snídat, svačit a v pátek co večeřet. Ze zbytku se hradí nealkoholické pití a nějaké to zobání k pivu. Alkohol se hradí zvlášť. Pokud budou Jerryovi letos stejně ochotní, jako loni a vezmou zase basu, budu jim neskonale vděčný. Tvrdý alkohol či víno si každý bere dle vkusu. Zbytek nevyužitých peněz se vrací, nic si nenecháváme (loni se utratilo snad jen 60kč od každého)

Další důležitá věc je stravování. Bude opět probíhat následovně. V pátek bude společná večeře (hradí se ze společného fondu, loni byly špekáčky, letos to vidím stejně). Sobotní oběd proběhne opět Na Růžku. Sobotní večeře bude stejně jako loni na mě, jako poděkování za přízeň fóru, za čas a dřinu, kterou jste obětovali na pomoc začínajícím autorům. A ano, kravička bude, letos mám slíbeno velice kvalitní hovězí (omlouvám se za mystifikaci na srazu, nejedná se o holandskou krávu, nýbrž o Skotský náhorní skot, ale z holadského chovu laugh ) Pokud budete chtít něco přivést, ať už to bude prorostlý kousek špeku nebo třeba buchtu, nikdo se na vás zlobit nebude.

A ještě pro ty, kteří s námi letos pojedou poprvé. Jsme tam všichni prima lidi a sjíždíme se z daleka, takže si nechceme kazit náladu volovinama. Jakékoli diskuze o financích jsou striktně zakázány. Žádné "on toho snědl víc, já mu to platit nebudu" a podobné řeči tam nevedeme a vést nebudeme. Chápu, že to někomu nemusí vyhovovat, někdo prostě má rád ve všem pořádek, ale takhle jsme se dohodli už loni a fungovalo to skvěle. 

A závěrem bych pořešil účast. Kapacita je 18 míst v pěti pokojích. Proto mi, ve chvíli, kdy to budete vědět jistě, pište, že dorazíte a ideálně i kolik vás dorazí. 

To je vše. Ještě připomínám, že krom ceny a data není nic pevně stanoveno. Návrhy, připomínky a natěšené vzkazy sem do diskuze :D

Potvrdili účast:

Já (Mike) laugh

Jíťa

Markétka

Vojta

pan a paní Jerryovi :D

Mirek

Lucie, Týna, Ondra
«13

Komentáře

• JitkaJitka Komentářů: 146
    Já hlásím, že s vámi letos pojedu :)

Jerry: Jak tam pojedeš? Bude případně možné jet s tebou z LBC?
  • MarketaRMarketaR Komentářů: 829
    I já potvrzuju účást. wink
  • Alex MysseAlex Mysse Komentářů: 250
    Potvrzuji účast smile

Miku, pokud by to bylo možné, nacpal bych se v Pardubicích k tobě do auta smile
    Vojtě.cz - pro kvalitní prožití života
    "Šťastní kolem sebe chtějí vidět šťastné."
  • jerrymungojerrymungo Komentářů: 2,031
    Dobrá, potvrzuji účast i já, tedy my dva. Pokud se samozřejmě nestane nic mimořádného, ale to asi platí pro všechny.

Mike to v úvodu napsal perfektně, k tomu není co dodat. Je fajn, že se nastavila určitá pravidla, která jsme si vyzkoušeli na první Bartoničce a která se osvědčila. Takže dobrá.

Ještě bych k celé organizaci a průběhu napsal pár dobře míněných slov, nakonec, jako asi nejdříve narozený na to mám trochu nárok.laugh

Je to víkendový pobyt, určený k tomu, aby byla pohoda, abychom spolu strávili pár fajn dní, popovídali, eventuálně sepsali nějaké šílenosti...  Mám zkušenosti z podobných srazů, kde se objevili lidé, kteří prudili, nic jim nebylo vhod, předváděli se a dávali najevo, že jsou něco víc a že se snížili k tomu, aby přijeli na podobný sraz. Věřte, že stačí jeden takový a celá příprava, plány a pohoda je pryč. Proto bych chtěl požádat všechny, ale hlavně ty, kteří se na Bartoničce objeví poprvé - zahoďte svoje špatné nálady a to ostatní a přispějte k úspěchu druhé Bartoničky. Berte to tak, že jsme všichni amatéři, píšeme ze záliby, jsme asi na stejné úrovni a hlavně, jsme kamarádi! Howgh.laugh

Jíťo, samozřejmě tě vezmeme, jeden člověk se vejde, protože ještě povezeme spoustu zásob a ostatního. Autem z Liberce v pátek odpoledne, vyrazili bychom nějak po třetí hodině odpolední. Kde tě nabereme, se ještě dohodneme, my bydlíme kousek od soudu a vlakového nádraží, jestli to pro tebe nebude problém, klidně budeš moci dorazit přímo k nám. Ale na domluvu bude ještě času dost, v každém případě můžeš s dopravou počítat.

A ještě jedna věc. Znovu velké díky Mikovi za organizaci, za velké nadšení a za snahu, aby všechno dopadlo co nejlíp. Proto bychom se opravdu měli snažit, nezkazit to.
    Psaní je psí život, ale je to jediný život, který stojí za to žít.
    Flaubert
  • Mirek H.Mirek H. Komentářů: 375
    Rád bych se již nyní na pevno přihlásil smile Ale jaká bude situace v srpnu (práce, rodinná dovolená) budu vědět až tak za měsíc.

Každopádně bude-li to jen trochu možné tak pojedu. Účast, ale potvrdím až budu schopen  říci na 100%, že  mi to klapne . smile (A pokud pojedu také mohu někoho z Pardubic vzít autem)
  • MikeHavliczekMikeHavliczek Komentářů: 882
    Bez problémů, Mirku, právě proto sem dávám info tak brzy, aby měli všichni dost času na organizaci. Loni nás bylo deset a letos nepočítám s o moc větší účastí, takže místo tam pro vás bude :D

Jerry, napsal si to hezky a je to tak. 
    Mirku, i my ostatní přece nevíme, co bude v srpnu. Spíš jde o to, aby byl přehled o zájemcích. 

Mike, taky si myslím, že nás zase bude okolo deseti, což je ideální počet pro takový kolektiv, protože pak už je nebezpečí skupinek.

Díky za pochvalu mých slov. Tak jsme se navzájem pochválili a už budeme řešit jen organizační záležitosti...laughlaugh
    Flaubert
  • LucieLucie Komentářů: 434
    Já se předběžně také hlásím, Týně začíná v neděli soustředění v Krkonoších, tak bych zřejmě přijela s ní nebo oběma dětmi. smile

Jerry: Děkuji předem, dáme si pak vědět, až se to bude blížit ;)
    Jíťo, jasně, na detailní domluvu bude čas.
    Flaubert
  • masenkamaskovamasenkamaskova Komentářů: 301
    Já se letos opět nepřipojím frown bohužel soustředění mám od 15. do 29. srpna, takže možnost moc není...ale kdyby vás zajímalo, tak zas tak daleko od vás nebudu, soustředění se koná v Jizerkách laugh tak si to aspoň pořádně užijte, ymslet na vás budu určitě, až se budu mořit s fyzikálními zákony a matematickými výpočty wink
    Psaní je cesta jak zažít neuvěřitelné v teple domova.
    o psaní jinak...

Fuj, matematika a fyzika o prázdninách...cry Budiž ti útěchou, že my se zase budeme mořit s povídkami, eventuálně s dobrým jídlem...

Z Jizerek bys mohla dojít pěšky na otočku...
    Flaubert
    Bartonička zahrnuta v letním plánu smile

Takže potvrzuji  účast a vzhledem k tomu, že jedu autem, bude-li zájem mohu z Pardubic někoho vzít.
    Mirek H.: Prý mi Mike rezervoval u tebe místo v autě z Pardubic, tak potvrzuji, pokud to stále platí. ;)
    Ok, počítám tedy s tebou a Mikem.
    A zbývá tedy jedno volné místo (přeci jen aby se  nám vešel ještě nákup a bagáž smile

I když Vojta chtěl jet původně s Mikem, tak mu písnu  jestli  to místo držet pro něj. smile
    Ano, jestli pojede stejné složení jako loni tak až na nás tři jsou ostatní mobilní. 
    Jsem zpět z Egypta... Já pravděpodobně ještě povezu Jíťu.

JInak, MIke, zase se budeme muset nějak dohodnout na proviantu, který přivezeme!wink
    Flaubert
    Jerry, pořešíme to přes mail, ouki? Vidím to tak, že byste zase vzali alko a nějakou tu pikslu nealka. Já se postarám o jídlo. Už jsem s Mirkem dohodnutý, že si k němu přisednu v Pardubicích a zajedeme nakoupit do aholdu...z domu povezu jen maso, všechno připravím až tam, abych zase netáhl třicet kilo v báglu :D

Jasně, dohodneme se majlem na detailech. wink
    Flaubert
    Vypadá to, že máme nového mazlíčka - mazla. Doufám, že se o něj nepřihlásí původní majitel, a že pejsek pojede s námi. Pelech do té doby zařídíme smile)

Jééé, tak to si bude mít Dag s kým hrát :D
    Škoda, že v Egyptě nebyla k sehnání opička, to by bylo na Bartoničce veselo.

Flaubert
    A já se vsadím, Jerry, že si nakonec od někud tu opičku přivezeš!

Určitě, zítra letíme na řecký Thassos, tak se kouknu, jestli tam nějaká nepobíhá. Že by to byl spíše výcvikový tábor Bartonička...

Do Řecka si beru psaní, tak se uvidí, jak to tam bude s inspirací, abych se zase něčím veřejně ztrapnil... Nějak v tom vedru mizí chuť k tvorbě.

Flaubert
  • Salma BlancoSalma Blanco Komentářů: 211
    Ahoj lidi.

Já se k vám letos na Bartoničku nepřidám, ale věřím, že i tak si to užijete smile

(Já vím, budu vám chybět, protože jsem bááááječná a beze mě to prostě není ono laughlaughlaugh )

Ale co nadělám. Třeba příště.

Mějte se tam krásně a těším se na fotky!

Ahoj!
    The world needs more cowboys.
    *nevěří vlastním očím* A tohle má bejt jako co? Apríl už byl.... :( Když ono to tam bez tebe opravdu nebude ono. Ale věřím, že pro svou neúčast máš dobrý důvod a že příští rok nám to hezky vynahradíš :D :D

Pro ostatní: Do konce týdne, resp. do pátku 12:00 máme uzávěrku. Pokud se ještě někdo chce přihlásit a váhá, přestaňte váhat a pojďte do toho. V pátek odpoledne budu psát na Bartoničku kolik nás dorazí a v zájmu zachování dobrých vztahů s majiteli chaty nebudu měnit na poslední chvíli počty, snad to pochopíte.

Luci, od tebe budu potřebovat vědět, jestli přijedete všichni, nebo jen Týna.

Pokud jsou stále nějaké nejasnosti, neváhejte mě kontaktovat :)
    No Salmo, my s tebou počítali a ani jsme se nezeptali. laugh Škoda, škoda...

• williwilli Komentářů: 564
    Takže já vám taky přeji prima zážitky na Bartoničce a budu se těšit, že se tu do konce prázdnin debata opět rozproudí. Tak ať je to tam hodně inspirativní, ať je o čem psát!
    Willi: mám to brát tak že ty taky nejedeš? :( To je škoda, těšil jsme se, že se konečně poznáme :) Tak snad jindy. Loňská Bartonička byla nadmíru inspirativní, nápad s workshopy vznikl právě tam :)
    Chci se zeptat, je na chatě možnost připojit se k internetu? Docela se mi nakupila práce a možná budu potřebovat nějaký den aspoň chvíli pracovat.

Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.