Bartonička 2014 - plkací vlákno

Tak přátelé, už jen tři měsíce zbývají do velkého letního srazu na Bartoničce. Já vím, říkáte si: "Tři měsíce, co to pako zase plaší." Ale nemůžu si pomoct, já prostě musím plánovat 
Co je už teď jisté, je datum, o tom nesmlouváme (už je zaplacená kauce) Sraz se tedy bude odehrávat 22. srpna - 24. srpna. Jedná se o klasický víkend pátek-neděle.
Stejně jako loni, scházet se budeme přímo na místě a do po 14 hodině. Pokud se něco nezmění, pojedu z Prahy autem, takže budu moci nabrat v Praze nebo v Pardubicích 4 lidi. Pokud auto neklapne, jede se klasicky vlakem z Pardubic. To ovšem není tak důležité. Co důležité je, je cena.
Od loňska krapítko podražili, ale ne o moc. Pokud nás pojede méně než 10 lidí, bude se cena rozpočítávat. Za pronájem patra se platí 4200kč do desíti lidí včetně. Každý další platí za víkend 420kč nebo 250kč za noc. Takže jak vidíte, cena narostla jen o třicet korun na osobu. Malé mazlíčky si přivést můžete, pokud budou mí vlastní pelech. Majitelé jsou sice úžasně příjemní a vstřícní, ale mají pravidla, která se musí dodržet.
Interiér je samozřejmě nekuřácký.
Další položkou je pak 150,- do společného fondu. Za to se nakoupí něco do společné spižírny, aby bylo co snídat, svačit a v pátek co večeřet. Ze zbytku se hradí nealkoholické pití a nějaké to zobání k pivu. Alkohol se hradí zvlášť. Pokud budou Jerryovi letos stejně ochotní, jako loni a vezmou zase basu, budu jim neskonale vděčný. Tvrdý alkohol či víno si každý bere dle vkusu. Zbytek nevyužitých peněz se vrací, nic si nenecháváme (loni se utratilo snad jen 60kč od každého)
Další důležitá věc je stravování. Bude opět probíhat následovně. V pátek bude společná večeře (hradí se ze společného fondu, loni byly špekáčky, letos to vidím stejně). Sobotní oběd proběhne opět Na Růžku. Sobotní večeře bude stejně jako loni na mě, jako poděkování za přízeň fóru, za čas a dřinu, kterou jste obětovali na pomoc začínajícím autorům. A ano, kravička bude, letos mám slíbeno velice kvalitní hovězí (omlouvám se za mystifikaci na srazu, nejedná se o holandskou krávu, nýbrž o Skotský náhorní skot, ale z holadského chovu
) Pokud budete chtít něco přivést, ať už to bude prorostlý kousek špeku nebo třeba buchtu, nikdo se na vás zlobit nebude.
A ještě pro ty, kteří s námi letos pojedou poprvé. Jsme tam všichni prima lidi a sjíždíme se z daleka, takže si nechceme kazit náladu volovinama. Jakékoli diskuze o financích jsou striktně zakázány. Žádné "on toho snědl víc, já mu to platit nebudu" a podobné řeči tam nevedeme a vést nebudeme. Chápu, že to někomu nemusí vyhovovat, někdo prostě má rád ve všem pořádek, ale takhle jsme se dohodli už loni a fungovalo to skvěle.
A závěrem bych pořešil účast. Kapacita je 18 míst v pěti pokojích. Proto mi, ve chvíli, kdy to budete vědět jistě, pište, že dorazíte a ideálně i kolik vás dorazí.
To je vše. Ještě připomínám, že krom ceny a data není nic pevně stanoveno. Návrhy, připomínky a natěšené vzkazy sem do diskuze
Potvrdili účast:
Já (Mike)
Jíťa
Markétka
Vojta
pan a paní Jerryovi
Mirek
Lucie, Týna, Ondra

Co je už teď jisté, je datum, o tom nesmlouváme (už je zaplacená kauce) Sraz se tedy bude odehrávat 22. srpna - 24. srpna. Jedná se o klasický víkend pátek-neděle.
Stejně jako loni, scházet se budeme přímo na místě a do po 14 hodině. Pokud se něco nezmění, pojedu z Prahy autem, takže budu moci nabrat v Praze nebo v Pardubicích 4 lidi. Pokud auto neklapne, jede se klasicky vlakem z Pardubic. To ovšem není tak důležité. Co důležité je, je cena.
Od loňska krapítko podražili, ale ne o moc. Pokud nás pojede méně než 10 lidí, bude se cena rozpočítávat. Za pronájem patra se platí 4200kč do desíti lidí včetně. Každý další platí za víkend 420kč nebo 250kč za noc. Takže jak vidíte, cena narostla jen o třicet korun na osobu. Malé mazlíčky si přivést můžete, pokud budou mí vlastní pelech. Majitelé jsou sice úžasně příjemní a vstřícní, ale mají pravidla, která se musí dodržet.
Interiér je samozřejmě nekuřácký.
Další položkou je pak 150,- do společného fondu. Za to se nakoupí něco do společné spižírny, aby bylo co snídat, svačit a v pátek co večeřet. Ze zbytku se hradí nealkoholické pití a nějaké to zobání k pivu. Alkohol se hradí zvlášť. Pokud budou Jerryovi letos stejně ochotní, jako loni a vezmou zase basu, budu jim neskonale vděčný. Tvrdý alkohol či víno si každý bere dle vkusu. Zbytek nevyužitých peněz se vrací, nic si nenecháváme (loni se utratilo snad jen 60kč od každého)
Další důležitá věc je stravování. Bude opět probíhat následovně. V pátek bude společná večeře (hradí se ze společného fondu, loni byly špekáčky, letos to vidím stejně). Sobotní oběd proběhne opět Na Růžku. Sobotní večeře bude stejně jako loni na mě, jako poděkování za přízeň fóru, za čas a dřinu, kterou jste obětovali na pomoc začínajícím autorům. A ano, kravička bude, letos mám slíbeno velice kvalitní hovězí (omlouvám se za mystifikaci na srazu, nejedná se o holandskou krávu, nýbrž o Skotský náhorní skot, ale z holadského chovu

A ještě pro ty, kteří s námi letos pojedou poprvé. Jsme tam všichni prima lidi a sjíždíme se z daleka, takže si nechceme kazit náladu volovinama. Jakékoli diskuze o financích jsou striktně zakázány. Žádné "on toho snědl víc, já mu to platit nebudu" a podobné řeči tam nevedeme a vést nebudeme. Chápu, že to někomu nemusí vyhovovat, někdo prostě má rád ve všem pořádek, ale takhle jsme se dohodli už loni a fungovalo to skvěle.
A závěrem bych pořešil účast. Kapacita je 18 míst v pěti pokojích. Proto mi, ve chvíli, kdy to budete vědět jistě, pište, že dorazíte a ideálně i kolik vás dorazí.
To je vše. Ještě připomínám, že krom ceny a data není nic pevně stanoveno. Návrhy, připomínky a natěšené vzkazy sem do diskuze

Potvrdili účast:
Já (Mike)

Jíťa
Markétka
Vojta
pan a paní Jerryovi

Mirek
Lucie, Týna, Ondra
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.
Komentáře
Jerry: Jak tam pojedeš? Bude případně možné jet s tebou z LBC?
Miku, pokud by to bylo možné, nacpal bych se v Pardubicích k tobě do auta
"Šťastní kolem sebe chtějí vidět šťastné."
Mike to v úvodu napsal perfektně, k tomu není co dodat. Je fajn, že se nastavila určitá pravidla, která jsme si vyzkoušeli na první Bartoničce a která se osvědčila. Takže dobrá.
Ještě bych k celé organizaci a průběhu napsal pár dobře míněných slov, nakonec, jako asi nejdříve narozený na to mám trochu nárok.
Je to víkendový pobyt, určený k tomu, aby byla pohoda, abychom spolu strávili pár fajn dní, popovídali, eventuálně sepsali nějaké šílenosti... Mám zkušenosti z podobných srazů, kde se objevili lidé, kteří prudili, nic jim nebylo vhod, předváděli se a dávali najevo, že jsou něco víc a že se snížili k tomu, aby přijeli na podobný sraz. Věřte, že stačí jeden takový a celá příprava, plány a pohoda je pryč. Proto bych chtěl požádat všechny, ale hlavně ty, kteří se na Bartoničce objeví poprvé - zahoďte svoje špatné nálady a to ostatní a přispějte k úspěchu druhé Bartoničky. Berte to tak, že jsme všichni amatéři, píšeme ze záliby, jsme asi na stejné úrovni a hlavně, jsme kamarádi! Howgh.
Jíťo, samozřejmě tě vezmeme, jeden člověk se vejde, protože ještě povezeme spoustu zásob a ostatního. Autem z Liberce v pátek odpoledne, vyrazili bychom nějak po třetí hodině odpolední. Kde tě nabereme, se ještě dohodneme, my bydlíme kousek od soudu a vlakového nádraží, jestli to pro tebe nebude problém, klidně budeš moci dorazit přímo k nám. Ale na domluvu bude ještě času dost, v každém případě můžeš s dopravou počítat.
A ještě jedna věc. Znovu velké díky Mikovi za organizaci, za velké nadšení a za snahu, aby všechno dopadlo co nejlíp. Proto bychom se opravdu měli snažit, nezkazit to.
Flaubert
Každopádně bude-li to jen trochu možné tak pojedu. Účast, ale potvrdím až budu schopen říci na 100%, že mi to klapne .
Jerry, napsal si to hezky a je to tak.
Mike, taky si myslím, že nás zase bude okolo deseti, což je ideální počet pro takový kolektiv, protože pak už je nebezpečí skupinek.
Díky za pochvalu mých slov. Tak jsme se navzájem pochválili a už budeme řešit jen organizační záležitosti...
Flaubert
Flaubert
o psaní jinak...
Z Jizerek bys mohla dojít pěšky na otočku...
Flaubert
Takže potvrzuji účast a vzhledem k tomu, že jedu autem, bude-li zájem mohu z Pardubic někoho vzít.
A zbývá tedy jedno volné místo (přeci jen aby se nám vešel ještě nákup a bagáž
I když Vojta chtěl jet původně s Mikem, tak mu písnu jestli to místo držet pro něj.
JInak, MIke, zase se budeme muset nějak dohodnout na proviantu, který přivezeme!
Flaubert
Flaubert
Flaubert
Do Řecka si beru psaní, tak se uvidí, jak to tam bude s inspirací, abych se zase něčím veřejně ztrapnil... Nějak v tom vedru mizí chuť k tvorbě.
Flaubert
Já se k vám letos na Bartoničku nepřidám, ale věřím, že i tak si to užijete
(Já vím, budu vám chybět, protože jsem bááááječná a beze mě to prostě není ono
Ale co nadělám. Třeba příště.
Mějte se tam krásně a těším se na fotky!
Ahoj!
Pro ostatní: Do konce týdne, resp. do pátku 12:00 máme uzávěrku. Pokud se ještě někdo chce přihlásit a váhá, přestaňte váhat a pojďte do toho. V pátek odpoledne budu psát na Bartoničku kolik nás dorazí a v zájmu zachování dobrých vztahů s majiteli chaty nebudu měnit na poslední chvíli počty, snad to pochopíte.
Luci, od tebe budu potřebovat vědět, jestli přijedete všichni, nebo jen Týna.
Pokud jsou stále nějaké nejasnosti, neváhejte mě kontaktovat