1918

v Povídky
Dnes kratší povídka. Budu ráda za každičký názor v komentařích.
Myslela jsem, že bude stoslovná, ale nějak mi to nevyšlo
.
Byl rok 1918. Poslední den tyranie.
,,Válka skončila! Válka skončila!" ozývalo se ze všech stran, do vzduchu létaly klobouky a mladé dívky a ženy čekaly na své muže, než se vrátí z boje.
Mezi nimi byla i ona. Ta, co vyhlížela milovaného.
Kolem procházeli rodiny s dětmi. Jedny šťastné z navrácení posledního člena, jedny s koutkama úst dolů, které se dozvěděli nemilou věc. Dívka je ale nevnímala. Zaměřovala se pouze na vlak.
Uběhlo pár minut a z vozu vystoupil poslední muž. Rozhlédl se po nádraží, dokud nezahlédl ji. Tu, kterou tak dlouho postrádal a ještě postrádat bude. Tu, která se k němu se slzami v očích hrnula přes celou plochu.
Dívka mu štěstím padla kolem krku a zabořila hlavu do jeho ramene. Mladík jí však objetí neopětoval.
,,Bojoval jsem za tebe," řekl hlasem bez emocí. Dívka se na něj přes slzy štěstí podívala, však neviděla jeho krásnou jemnou tvář. Neviděla totiž už vůbec nic.
Myslela jsem, že bude stoslovná, ale nějak mi to nevyšlo

Byl rok 1918. Poslední den tyranie.
,,Válka skončila! Válka skončila!" ozývalo se ze všech stran, do vzduchu létaly klobouky a mladé dívky a ženy čekaly na své muže, než se vrátí z boje.
Mezi nimi byla i ona. Ta, co vyhlížela milovaného.
Kolem procházeli rodiny s dětmi. Jedny šťastné z navrácení posledního člena, jedny s koutkama úst dolů, které se dozvěděli nemilou věc. Dívka je ale nevnímala. Zaměřovala se pouze na vlak.
Uběhlo pár minut a z vozu vystoupil poslední muž. Rozhlédl se po nádraží, dokud nezahlédl ji. Tu, kterou tak dlouho postrádal a ještě postrádat bude. Tu, která se k němu se slzami v očích hrnula přes celou plochu.
Dívka mu štěstím padla kolem krku a zabořila hlavu do jeho ramene. Mladík jí však objetí neopětoval.
,,Bojoval jsem za tebe," řekl hlasem bez emocí. Dívka se na něj přes slzy štěstí podívala, však neviděla jeho krásnou jemnou tvář. Neviděla totiž už vůbec nic.
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.
Komentáře
Promiň, za mou negativní kritiku, určitě se najdou i daleko lepší ohlasy
Ano, teď když se dívám, ty věty jsou trochu zvláštní, příště to opravím
Ale jinak k těm návratům z velké války. Když se vrátil můj pradědeček s legionáři, potom co táhnul domů přes půl světa, tak ho doma přivítali asi takto: Moc se tu nevytahuj, celou válku sis někde užíval, zatímco my jsme tu málem pošli hlady!
Ale nakonec ho vzali zpátky
Tak to musel mít celkem radost xD