Knížka zatím bezejmenná... :)

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak by na vás působil takovýto začátek knihy. A co by se dalo zlepšit. Moc děkuji 
Napětí bylo ve vzduchu cítit víc než když strčíte prst do elektrické zásuvky. Také mělo jemnou vůni připálených vajíček.
Místností se neslo nenápadné přešlapování, které však v nepříjemném tichu vyznívalo jako stepování. A někde v rohu místnosti jste mohli slyšet, jak na zem dopadá prach.
Většina očí v místnosti byla přilepená k velkým hodinám nad dveřmi.
Za šest minut dvanáct. Pohledy se podvědomě snažily posunout ručičky alespoň na desátou, ale hypnotizační techniky se teď zdály poněkud neúčinné. Asi jako deštník proti tajfunu.
Za chvíli tedy bude konec.
Hustá atmosféra by se dala zavařovat, jedna mysl však byla příjemně uvolněná a spokojeně kroužila kdesi nad městem...

Napětí bylo ve vzduchu cítit víc než když strčíte prst do elektrické zásuvky. Také mělo jemnou vůni připálených vajíček.
Místností se neslo nenápadné přešlapování, které však v nepříjemném tichu vyznívalo jako stepování. A někde v rohu místnosti jste mohli slyšet, jak na zem dopadá prach.
Většina očí v místnosti byla přilepená k velkým hodinám nad dveřmi.
Za šest minut dvanáct. Pohledy se podvědomě snažily posunout ručičky alespoň na desátou, ale hypnotizační techniky se teď zdály poněkud neúčinné. Asi jako deštník proti tajfunu.
Za chvíli tedy bude konec.
Hustá atmosféra by se dala zavařovat, jedna mysl však byla příjemně uvolněná a spokojeně kroužila kdesi nad městem...
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.
Komentáře
Asi je dám pryč...
Já jsem racek.
...Ne, nejsi racek.
Kroužím nad městem a nemusím přemýšlet nad ničím.
...Ty víš že žádný racek nejsi, že stojíš tady, na studené podlaze. A také víš, že se té myšlence nevyhneš.
Myslíš?
...Myslím.
Vivien zavřela oči, aby z nich mohlo uniknout co nejméně slz.
Začalo to už dnes ráno. Ten pocit. Vivien si s každým nádechem víc a víc uvědomovala, že všichni měli pravdu. Všichni kromě ní, která doufala.
Teď už si však i její naděje začala kopat hrobeček.
Znovu se podívala na racky kroužící za oknem, ale už si nic nepředstavovala. Nedokázala to.
„Ehm, Vivi? Mohla bys mě na chvíli vnímat? Je to důležité.”
Polekaně se od okna obrátila za hlasem, který měl pro ni větší cenu než všechny hlasy v místnosti a poznala by ho i se zavřenýma očima. Nejspíš i se zavřenýma očima, jen si to moc nedokážu představit v praxi. ....
,Vivieny myšlenky se spolu přestaly dohadovat a ona zavřela oči, aby z nich mohlo uniknout co nejméně slz.' aby bylo jasné, kdo nebo co se tam dohaduje
Je možné začít psát od konce?
Pokud jde o delší text, pak určitě není nutné mít všechno hned perfektní od začátku. Vlastně ani jindy ne.
Flaubert