Jasně. ten datum není nijak přísně závazný, to jen abychom před sebou měli nějaké datum. A samozřejmě, každý je vítán, kdo má chuť, je to přece jenom takový pohodový workshop, abychom duševně nezakrněli... A abychom ten bojový prapor netřímali jenom my dva...
Psaní je psí život, ale je to jediný život, který stojí za to žít. Flaubert
Já se přiznám, prostě jsem to nezvládla Snažila jsem se ten únor využít k relaxaci a na přemýšlení nebo psaní moc času nezbylo, myšlenky jsou jinde... Pokusím se pak aspoň přečíst vaše výtvory a něco k nim napsat
Psaní je cesta jak zažít neuvěřitelné v teple domova. o psaní jinak...
Tak to, Jerry, vypadá tak, že další munice ani posily nedorazí. Poslední ránu si holt musíme nechat pro sebe... Sice je tu ještě nepatrná naděje, že odněkud někdo nečekaně přitáhne nějaký těžší či lehčí kalibr, ale musíme se připravit na všechno.
Ano, je to zlé, necháme si poslední náboj v hlavni pro sebe... Nějak jsme dopadli jako generál Custer u Little Big Hornu... A to bylo pořád, nejvyšší čas vyhlásit zase nějaký workshop, abychom nezakrněli... Inu, nevadí, willi, tak si vzájemně pochválíme svoje díla.
Jejda... teď si nejsem úplně jistý tím, co máš na mysli tím přečtením. Tady, nebo v těch povídkách? Tenhle workshop se asi nějak nevyvedl a poslední, co se mělo stát, je brát lidem chuť do psaní....
Lucko, tak nějak nevím, jestli naše výtvory chválíš nebo kritizuješ... Ale klidně povídku dokonči a předhoď nám ji, přece umíš psát skvěle! Myslím, že workshop se vydařil, přece jen to byla taková legrace. Za sebe můžu říci, že jsem se dost vyřádil, osvěžil si pár zasutých vědomostí o první světové a vyzkoušel si, že i na takové téma něco umím sesmolit. Willi, docela jsem si tvoji povídku vychutnal, připadá mi jako dobře propracovaná, zajímavě zpracovaná a pointa je naprostá bomba. Možná, podle mne, bych ji trochu zkrátil, ale jinak,skvělé, povedla se ti. A samozřejmě, nabídka na to, připojit se k nám dvěma, stále trvá i pro ostatní. Až se nám Markétka vrátí od Hobbitů, třeba taky přiloží polínko... A třeba na Bartoničce přijde inspirace i pro ostatní...
Jo, Bartonička, utíká to hodně rychle... Těším se na jaro a místo toho za chvilku uteče i léto. Pokud se nám něco o prázdninách hloupě nesešmodrchá, tak pojedeme rádi. Jinak co se workshopu týká, taky doufám, že se ještě Lucie a případně i Markéta (a kdokoliv další) přidají - je mi jasné, že pod tlakem se píše blbě, takže jen pokud ještě dostanou chuť. A děkuji Jerry za pochvalu, já jsem si taky s chutí početl. I přes tu válečnou dobu to je vlastně nenásilné, ostatně na to jsme od tebe už zvyklí. Byl jsem zvědavý, jestli někdo zkusí povídku ve stylu Bigglese na velbloudích stíhačkách. Tvoje povídka má k tomu docela blízko. Napadá mě, že asi nějakou Bigglesovku vytáhnu ze skříně a dám si jí jako oddechovku...
Díky za chválu, i od tebe to byl skvělý výtvor, moc se mi to líbilo, vychutnal jsem si to. Nojo, Biggles, abych ho neznal, kdysi dávno vyšel jako sešit a já ho četl pořád dokola. Ale asi bch si něco podobného napsat netroufl. Jinak, vážení přátelé a kamarádi, něco trochu horšího. Ve čtvrtek mi vykradli služební auto, ve dvě odpoledne v práci a sebrali mi všechny doklady, klíče a peníze, co byly v tašce. A taky mobil, kde jsem měl na vás všechny z Bartoničky telefonní kontakty. Tak buďte od té dobroty, napište mi třeba sem do zpráv, nebo na mail, nebo třeba SMS vaše čísla. Moc díky. Mám nový telefon a dokonce se mi podařilo vrátit si tam ta původní čísla.
Teda, Jerry, to mě vážně mrzí. Doufám, že se z toho brzy otřepeš a vše bude v pohodě . Na druhou stranu, aspoň auto zůstalo... Taťkovi takhle ukradli služební auto z parkoviště před barákem.
Psaní je cesta jak zažít neuvěřitelné v teple domova. o psaní jinak...
A sakryš, to nejsou dobré zprávy. Hlavně si nezapomeň vyměnit doma zámky u dveří... Švagr to dokonce řešil až tak daleko, že nahlásil na polici ztrátu SPZ a požádal o vydání nového čísla, aby mu mohli (museli) vydat i nový techničák od auta. Ale to bylo jeho soukromé auto. Měl obavy, aby někdo nezačal jezdit s kradeným autem na jeho techničák.
Ahojky pisálci, hlásím návrat z Nového Zélandu a hned takové smutné zprávu. Mrzí mě to, Jerry. Jinak moje číslo: 605 544 287. Do workshopu jsem samozřejmě nenapsala ani čárku, ale snad si brzy najdu čas, abych si přečetla dílka těch poctivých a statečných.
Market, vítej zpět... Jerry to je vážně pech, číslo na mě máš ve zprávách... Já jsem stále nějak v presu a hlavně makám na rytinách než na psaní...tak snad se to časem srovná :-)
Jerry : ano, nám také ukradli auto, s kompletním horolezeckým vybavením... šmejdi. prstíčky tomu usekávat... No, možná tu povídku ještě dokončím. ale kdy to bude? Moc jsem si ty vaše povídky užila, a jestli mi to dá, tak přihodím i nějaký podrobnější komentář.
Ahoj, tak sem také něco přidám za příspěvek . Chtěla bych se zeltat, zda nemáte někdo doma knihu Tvůrčí psaní pro každého 1 od Markéty Dočekalové? Zvažuji nad její koupí, láká mě, ale zase nechci úplně kupovat zajíce pytli. Stojí za to si jí přečíst?
Lucko, pochvala opravdu potěší. Ale opravdu, my se snad pod těmi našemi díly ani nemusíme podepisovat, už se mi zdá, že známe styl psaní ostatních parťáků... Luci, tak celé auto, to je snad ještě horší, než všechny doklady... Tvůrčí psaní jsem si několikrát půjčil v knihovně, myslím, že stačí si ji přečíst. Spíš se mi tedy líbí ten druhý díl... Ale zjistil jsem, že z knih se psát nenaučíš, to chce jen poctivě si to odsedět u klávesnice...
Jerry, u nás v knihovně právě nemají. Taky si myslím, že nejlépe se psaní naučí praxí, ale je když jsem viděla obsah, tak mě zaujaly kapitolky s reportážemi a blogy, tak se ptám, zda to někdo nečetl a nestojí to alespoň za 50% ceny, za kterou to stojí na trhu
horse_ambr: Ahoj, tu knížku mám doma, když mi napíšeš do soukromé zprávy svou adresu, tak ti ji pošlu Nemám pro ni využití a když může posloužit, jedině dobře
Vojtě.cz - pro kvalitní prožití života "Šťastní kolem sebe chtějí vidět šťastné."
V pohodě jestli pojedeš na Bartoničku, můžu ji tam přivézt. Tenhle rok si to snad už nenechám ujít (pokud se tedy mezitím nepřestěhuju na Maltu... na Maltě je krásně. Nebo Finsko. Island. Kanada? Tam bude jediná starost neumrznout a nebýt sežrán dravou zvěří...)
Vojtě.cz - pro kvalitní prožití života "Šťastní kolem sebe chtějí vidět šťastné."
Já právě tuhle knížku občas v knihovně vezmu, ale že by mne nějak extrovně zaujala, to tedy ne... Prostě, šedivá jest teorie a zelený jest strom života... Opravdu to chce si tu svoji spisovatelskou cestičku vyšlapat podle svého. Vojto, jestli si necháš letos utéci Bartoničku, jsi u mne mrtvej muž... To já jsem loni místo Bartoničky ležel v nemocnici s dráty v srdci, nic jiného prostě neomlouvá!
Dobře děláš... Já neříkám, že ta knížka je k ničemu, nicméně, stačilo mi se do ní podívat jednou. není to prostě taková příručka pro denní používání. Vojto, do mne loni o prázdninách natáhli tři víc než metrové drátěné sondy až k srdci, bylo to veselé...
Ahojky pisálci, Tvůrčí psaní pro každého mám doma oba díly a je to se mnou asi stejné jako s Jerrym. Když jsem začínala a hltala cokoli o psaní, chytlo mě to. Teď to ale stěží vytáhnu z poličky, protože mám jiné oblíbence. Ježíšek mi donesl Kingovo O psaní a Velké kouzlo od Elizabeth Gilbertové, takže si je znovu pročítám. Konečně mám zase chuť psát, tak snad se do něčeho brzy pustím. Ne... ne brzy, asi musím hned, nebo to nebude nikdy.
Komentáře
A abychom ten bojový prapor netřímali jenom my dva...
Flaubert
o psaní jinak...
Sice je tu ještě nepatrná naděje, že odněkud někdo nečekaně přitáhne nějaký těžší či lehčí kalibr, ale musíme se připravit na všechno.
Flaubert
Myslím, že workshop se vydařil, přece jen to byla taková legrace. Za sebe můžu říci, že jsem se dost vyřádil, osvěžil si pár zasutých vědomostí o první světové a vyzkoušel si, že i na takové téma něco umím sesmolit.
Willi, docela jsem si tvoji povídku vychutnal, připadá mi jako dobře propracovaná, zajímavě zpracovaná a pointa je naprostá bomba. Možná, podle mne, bych ji trochu zkrátil, ale jinak,skvělé, povedla se ti.
A samozřejmě, nabídka na to, připojit se k nám dvěma, stále trvá i pro ostatní. Až se nám Markétka vrátí od Hobbitů, třeba taky přiloží polínko...
A třeba na Bartoničce přijde inspirace i pro ostatní...
Flaubert
Jinak co se workshopu týká, taky doufám, že se ještě Lucie a případně i Markéta (a kdokoliv další) přidají - je mi jasné, že pod tlakem se píše blbě, takže jen pokud ještě dostanou chuť. A děkuji Jerry za pochvalu, já jsem si taky s chutí početl. I přes tu válečnou dobu to je vlastně nenásilné, ostatně na to jsme od tebe už zvyklí. Byl jsem zvědavý, jestli někdo zkusí povídku ve stylu Bigglese na velbloudích stíhačkách. Tvoje povídka má k tomu docela blízko. Napadá mě, že asi nějakou Bigglesovku vytáhnu ze skříně a dám si jí jako oddechovku...
Nojo, Biggles, abych ho neznal, kdysi dávno vyšel jako sešit a já ho četl pořád dokola. Ale asi bch si něco podobného napsat netroufl.
Jinak, vážení přátelé a kamarádi, něco trochu horšího.
Flaubert
o psaní jinak...
Flaubert
Do workshopu jsem samozřejmě nenapsala ani čárku, ale snad si brzy najdu čas, abych si přečetla dílka těch poctivých a statečných.
Jerry to je vážně pech, číslo na mě máš ve zprávách...
Já jsem stále nějak v presu a hlavně makám na rytinách než na psaní...tak snad se to časem srovná :-)
No, možná tu povídku ještě dokončím. ale kdy to bude?
Moc jsem si ty vaše povídky užila, a jestli mi to dá, tak přihodím i nějaký podrobnější komentář.
Tvůrčí psaní jsem si několikrát půjčil v knihovně, myslím, že stačí si ji přečíst. Spíš se mi tedy líbí ten druhý díl... Ale zjistil jsem, že z knih se psát nenaučíš, to chce jen poctivě si to odsedět u klávesnice...
Flaubert
Nemám pro ni využití a když může posloužit, jedině dobře
"Šťastní kolem sebe chtějí vidět šťastné."
Vojto, jestli si necháš letos utéci Bartoničku, jsi u mne mrtvej muž...
Flaubert
*hledá kleštičky a pozinkovaný drát*
*nic nenašel*
Jedu!
Vojto, do mne loni o prázdninách natáhli tři víc než metrové drátěné sondy až k srdci, bylo to veselé...
Flaubert