Plkám, plkáš, plkáme.

1394042444565

Komentáře

• MarketaRMarketaR Komentářů: 832
    Tak mě napadlo, že bychom mohly použít ikonickou první větu z Kingovy Temné věže: "Muž v černém prchal přes poušť a pistolník mu byl v patách." Bylo by docela zajímavé sledovat, co kdo vymyslí. Co vy na to? Samozřejmě je to jen takový nápad, klidně můžeme využít úplně něco jiného jako základ pro budoucí výtvory. :)
  • jerrymungojerrymungo Komentářů: 2,079
    Není to úplně špatný nápad, Temná věž je skvělá věc a z téhle věty by se dalo vyjít a použít ji jako první větu svého díla. Co na to vy ostatní? A deadline do Bartoničky?
    Psaní je psí život, ale je to jediný život, který stojí za to žít.
    Flaubert
  • williwilli Komentářů: 570
    Jsem pro...
    ...a stydím se to přiznat, to dílo jsem nečetl. Ani netuším, o čem to může být. Tím lépe :D
    Willi, stydět se nemusíš. Je to fantasy/western/horor/sci-fi opus o sedmi knihách. :D A aspoň nebudeš tolik ovlivněný předlohou, já s tím budu asi trochu bojovat. ;)
    Tam přece nejde o to, vytvořit nějakou obdobu Kingova díla, ale spíš to, čím tě tahle věta inspiruje. A pravda, s tím se toho dá napsat... Já se taky budu snažit, abych napsal něco jiného, aby mi pak pan King nezáviděl, že jsem lepší... :D :D Ale když mám takové první nezralé nápady, dalo by se napsat dílko se všemi těmi žánry, jak je vyjmenovala Markétka.
    Flaubert
    upraveno 18. května 2017
    Já jsem si skoro jist, že mi moje dílko pan King závidět nebude... Bohužel :'(
    Nicméně si znamenám a odvazuji fantazii z řetězu. Jen doufám, že mi z toho nevyleze sedmisvazkové dílo.
    Bartoničkovi těšte se, táhnou na vás muži v černém a každému je pistolník v patách. Bude masakr!
    :D
    ..hmm. Tak já už zkusil western, sci-fi a horor. Ani jedno nestojí v mém podání za pokračování. Ale zkouším to dál...
    ;)
  • masenkamaskovamasenkamaskova Komentářů: 301
    Tak si tak říkám, že možná mě něco bláznivého přes to zkouškové napadne :smiley: Nápad skvělý, já mám teda zatím přečteného jen Pistolníka, k dalším dílům jsem se nedostala, přišlo mi to dost zmatené a asi jsem tehdy ani neměla náladu pokračovat v podobném stylu. Jsou i další díly stejné jako první? Jsem docela zvědavá :smile:
    Psaní je cesta jak zažít neuvěřitelné v teple domova.
    o psaní jinak...

Ahoj, všichni, tak jsem se vrátila ze čtyřdenního pochodu napříč Krkonošemi a je tam nádherně. Už se těším, až se zase sejdeme na Bartoničce. Vysoké nad Jizerou jsem bohužel minula, ale načerpala jsem nějakou tu inspiraci. Nápad na workshopovou povídku mám, teď ji jen napsat. Jak jste na tom vy? :)
    No, nápad, ten mám taky, teď jde jen o to, jestli není až příliš šílený... :)
    Nakonec, už jste ode mne zvyklí na leccos... >:)
    Bartoničkovi vyměňovali okna, zase to tam vylepšili, prý se máme na co těšit.
    Flaubert
  • masenkamaskovamasenkamaskova Komentářů: 301
    Teda, to se máte, že máte nápad...já mám první větu :lol:

Ale tak snad tam něco padne, zvlášť když to letos zatím s Bartoničkou vypadá velmi nadějně!
    Psaní je cesta jak zažít neuvěřitelné v teple domova.
    o psaní jinak...

No vida, vždyť já mám taky první větu! To už je vlastně začátek prvního odstavce....
    Já už mám skoro celý první odstavec, když to tak vezmu.
    Člověk musí být optimistou i v případě, kdy si múzy courají všude možně, jen ne kolem našeho baráku.
    Vlastně mám problém s žánrem - pistolník, to by vedlo prvoplánově na western a to se mi takhle napřímo nechce. Podívat se, jak to psal původní autor taky nechci, protože bych začal opisovat a vlastní nápady mám nepoužitelné.
    To nám to Markéta pěkně vrátila za ten rok 1917 :D
    Takže jsem tu pomstu naplánovala dobře, koukám. :D Ale nee, pistolník nemusí nutně znamenat westernový žánr. Může to klidně být blázen, chlapík z cirkusu nebo něco takového. Fantazii se meze nekladou. A první věta? To je super začátek, ty prý bývají nejtěžší. :D
    Přece i ve workshopech z Bartoničky jsme měli danou první větu díla, které jsme tam stvořili, tak buďme v klidu... B)
    Nojo, Markétka se nám pomstila za první světovou válku... :D :D
    Mášenka opravdu dorazí na Bartoničku? To necháme ve Vysokém nad Jizerou v kostele svaté Kateřiny rozeznít zvony... ;)
    Flaubert
    Tak už píšete, spisovatelé? :) Já mám jednu stranu, takže jestli to půjde tímhle tempem, možná to do Bartoničky i stihnu. :D
    Jé, to by bylo fajn, kdyby ti to vyšlo, Míšo. :)
    ...jestli mi to půjde tímto tempem, do Bartoničky to nestihnu :#
    Ten mizera pistolník mi tam neštimuje. Kdyby to byl krejčí nebo holič, hned by mě něco napadlo. Nebo třeba vrchní sestra...
    Navíc začalo vedro a to mi to úplně přestává myslet. Ale zatím to ještě nevzdávám ;)
    Přátelé, klid a žádnou paniku... :D Horké letní dny budou přát inspiraci... Já taky nemám ještě ani písmenko, ale pak to najednou půjde ráz na ráz. Teď trochu ztuha dopisuji ještě nějakou šílenost a pak se pustím do Pistolníka...
    Willi, ten pistolník může být klidně tajný holič a pistolníka dělá jako melouch. Vrchní sestrou asi nebude, to by bylo trochu složitější, jak to vysvětlit.
    V každém případě, na Bartoničce pochválíme Markétce její dílo... :) :)
    Flaubert
    Dobří lidé, tak jsem začal realizovat svůj snad nejšílenější workshopový nápad... Jestli se mi to podaří dopsat, tak kam se na to hrabou moje předchozí šílenosti...
    Budete všichni kroutit hlavou... :smiley:
    Flaubert
    Ty nás napínáš...
    ...Tak jo, sem s tím!
    ;)
    Já už ti to nevěřím, Jerry, protože to říkáš o každé své povídce a vždycky je to super. :)
    Uvidíš, co se mi v hlavě vylíhlo, snad se mi to podaří dotáhnout na dovolené.
    Flaubert
    Přátelé, vrátil jsem se ze země pyramid a faraonů a vskutku, inspirace se dostavila! Jen to slunce opravdu pálilo, takže jsem vymyslel takovou děsivou věc, že bude i Markétka kroutit hlavou! :) Už se to tvoří, brzo bude hotovo. To teprve uvidíte, co je schopen lidský mozek vytvořit... B)
    Flaubert
    Tak to jsem zvědavá, Jerry, nakolik nás šokuješ. :D Jo jo, někdy je potřeba vypadnout fakt někam daleko od domova. Doufám, že jste se na dovči měli fajne. :)
    Já pořád píšu šnečím tempem a píšu hezky postaru do notesu, ale do Bartoničky to snad stihnu. Ta povídka bude poněkud delší, ale v Kingově světě se mi nějak zalíbilo. Jen mít silnější vůli a necukat se pořád. :D
    Dovolenou mám před sebou, takže doufám, že mě tam taky ještě něco napadne. Zatím mám jen tu první větu... Ale rád si přečtu něco šíleného. Tím samozřejmě nemyslím volební programy "doparlamentusedroucích" stran, ale pár pěkných povídek. :)
    Povídka dopsána, ale zatím váhám, jestli s něčím takovým můžu vůbec vylézt na veřejnost... >:) >:)
    Flaubert
    ...neváhej!
    B)
    Dobrá, sami jste si o to řekli! :D Ještě to trochu vypiluju a uvidíte! >:)
    Flaubert
    Jerry, sem s tím! :) Probudil jsi mou zvědavost a třeba taky probudíš mou soutěživost a já už to konečně dopíšu. :D
    A už je to tam! Ještě jsem si to naposledy prohlédnul, zkonstatoval naprostou stupiditu a vyslal dílko do světa... o:)
    Flaubert
    Dílko do workshopu jsem si přečetl hned, práce to chvilku vydrží. A dobrý! Na to druhé mrknu večer, už se těším.
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.