Plkám, plkáš, plkáme.

1414244464765

Komentáře

• Já třeba píšu deník jen tak jednou za dva týdny, za měsíc, zjistila jsem, že to je takový ideální čas, za který se stane dost věcí, aby bylo o čem psát a zároveň si i pamatuju, co se stalo. Většinou se děsím do staršího deníku nahlédnout, naučila jsem se být k sobě upřímná, občas až moc :smiley:
    Psaní je cesta jak zažít neuvěřitelné v teple domova.
    o psaní jinak...

• williwilli Komentářů: 570
    Jak jste kdo daleko s pohádkou? Já sem poslední dobou sotva nakouknu, natož abych ještě něco vymyslel :(
    Ale není to jenom o nedostatku času. Já prostě nemám inspiraci. Kde se ty zatracený múzy jenom courají...?
  • MarketaRMarketaR Komentářů: 832
    Míša: Je pravda, že každý den se neodehraje něco, co stojí za zaznamenání. :D Já v těch svých dětských denících mám popsaný fakt každý den a většinou tam probírám, co jsem jedla k snídani nebo co řekla moje kamarádka nebo že moje máma něco zase někde nechala, takové hlouposti. A ještě jsem to bohatě ilustrovala, takže tam mám třeba obrázek rohlíku s medem. No prostě poklad. :D
    Willi: Já na chudáka pohádku úplně zapomněla. NaNoWriMo mě pěkně vyčerpává, už docela dodýchávám, ale držím se. Dnes mám v plánu přesáhnout hranici 40 000 slov a už zbývá jen týden do konce, vypadá to ale, že budu pokračovat v psaní i pak, dokud tu paltanici, kterou se bojím nazvat románem, nedokončím. :D Ale pohádku určitě nechci nechat ladem a něco vymyslím, až si dám od NaNoWrima trochu pauzu.
    Já mám jednu (dlouhou) pohádku rozepsanou už pár let. Dokonce jsem trpaslíka už dokázal přivést z hor zpátky a zrovínka se chystá krást na statku hedvábné kombiné... Nicméně na vánoční pohádku je to dlouhé, než to kombiné šlohne, bude tu zase nejmíň podzim, snad už příštího roku a vánoční to tedy také zrovna není.
    Jo, a zjistil jsem, že jsem si v cca 7 letech taky psal deník. Našel jsem ho nedávno v jednom šupleti v garáži, úplně zapomenutý. Jsou v něm samé důležité věci, jako že kluci z ulice mají něco tajného a nechtějí mi to říct. A jistá P. si s mojí ségrou pořád něco povídají a taky mi to nechtějí říct. Román by se na tom založit sice nedal, ale kdybych kandidoval na prezidenta, a dostalo se to do rukou té správné "PR" agentuře, tak bych zřejmě zcela spolehlivě získal soustředěnou pozornost velké části voličské veřejnosti... :D
  • jerrymungojerrymungo Komentářů: 2,079
    Jé, deník, taky jsem si ho psával, tak nějak mezi patnáctým a dvacátým rokem, spíš jen takové body. Ani nevím, kam se poděl, ale pamatuji si dodnes, o čem jsem tam psal. A trochu z těch vzpomínek, co občas vylézají, čerpám i v povídání ze sedmdesátých let...
    Pohádka je v hlavě, tedy alespoň lehce nahozený námět. Ale zamíchám do toho trochu romantiky Vánoc a ono to půjde... :)
    Willi, pohádka o krádeži hedvábného kombiné, není to pro předčítání dětem před spaním přece jen trochu drsné? :D Nicméně, pravda, když slyším u nás ve škole, jak se baví děťátka ve frontě na jídlo...
    Mohl bys to navlíkńout tak, že se sice kombiné odcizilo, ale dalo se nakonec pod stromeček... >:)
    Psaní je psí život, ale je to jediný život, který stojí za to žít.
    Flaubert
    Jerry, ta pohádka není od samého počátku vánoční a krádež hedvábného kombiné je jen důležitou epizodou. Budou se s ním dít ještě věci ;) Ale pořád je to ještě pro děti :D
    To ovšem nemění nic na tom, že mě nenapadá žádný příběh, který by se vešel na jeden a půl, maximálně dvě stránky. Má to být přece pohádka před spaním...
    Aha, tak to tedy je... :D
    Fakt, vymyslet pohádkový vánoční příběh, aby byl hezký a krátký, to je docela složité... I když pro mne před spaním by stačilo někdy přečíst jen dvě věty a spím...
    Já si trochu vzpomínám na pohádky, které jsem slýchával za dětství a ono je to docela dobře vymyšlené. My se s tím určitě popereme a děti budou v postýlkách jásat... o:)
    Flaubert
    A kdyby tu pohádku chtěl někdo namluvit, můžeme si je pouštět před spaním my! :D
    Markétko, to bychom třeba ani neusnuli a do rána se převalovali na posteli... :wink:
    Flaubert
    Přátelé, oznamuji vám, že vánoční pohádka se už rozjíždí, nápad už je tu a prvních pár odstavců taky! já jen, abyste to taky rozjeli... :)
    Mimochodem, název toho díla jest Vánoční dráček a neočekávejte nějakého nového Erbena nebo Němcovou... >:) Prostě, bude to typický Jerry... B)
    Flaubert
    Ahojky, Jerry, moje povídka už je také v procesu. Včera jsem prokrastinovala tím, že jsem místo jedné věci začala psát jinou. Taky to nebude klasická pohádka a ještě nemá jméno. Tak se budu těšit, co za jerryovinu nám napíšeš. :)
    Ahoj Markétko, príma, už jsem si myslel, že se tu nic neděje... A moje pohádka, máš se věru nač těšit... o:)
    Flaubert
    Těším se! :) Zrovna se chystám psát a s trochou štěstí to dneska dokončím. Doufám, že nás ostatní nenechají ve štychu a přidají se. :)
    Jé, tak to mně tak rychle dílo nepůjde... :( Musel jsem to trochu přepracovat a umístit jinou pohádkovou postavu, takže se to asi bude jmenovat Vánoční čaroděj, ale nic není definitivní. je to ale docela legrace, opravdu doporučuji ostatním, aby to zkusili...
    Flaubert
    Však my si počkáme, Jerry. ;) Já už mám hotovo, jen to trochu vybrousím a přečtu si to po sobě. Je to taková spíš moderní pohádka bez postaviček a kouzelných skřítků, ale snad to obstojí. ;)
    ...tichá závist :)
    Snad mě něco napadne, dneska jsem pracoval na zahradě a ruce mám dorvané od sestříhávání růží. Jako bych měl pocit, že mě už něco ťuklo. Ale uteklo to dřív, než jsem si z toho dokázal udělat příběh.
    Ale třeba to ještě přijde a napadne mě nějaká myšlenka - což myši někdy dělají :D
    Samozřejmě, Markétko, i moderní pohádky obstojí... Pokud si ovšem princezna s princem neposílají esemesky a král nesedí u Facebooku. :D Ale fakt, je to docela príma, vymýšlet pohádku, dokonce jako vedlejší produkt se mi v hlavě objevil námět na něco dalšího klasicky pohádkového...
    Willi, když růže, tak nějaká variace na Šípkovou Růženku... :D
    Flaubert
    Tak publikováno, už s tím asi víc nezmůžu. Nějak na mě padly pochyby, jestli je to vůbec pohádka, ale to už nechám na vás. :) Doufám, že si budu moct taky brzy počíst. ;)
    Dobrý, Markétko! Já myslím, že to je pohádka a docela bych si ji dovedl představit, jak ji čtu nějakému dítěti před spaním. Takže jsi nasadila laťku hodně vysoko. Já se zatím trochu zasekl, moc práce v práci ubíjí múzy... :) Ale jdu zase do toho!
    Flaubert
    Děkuju, Jerry, docela se mi ulevilo. :) Budu držet palce, nedej se! ;)
    Ahojky, všichni, taky vám teď přišlo třikrát upozornění, že René okomentoval nějaké vlákno, ale když jste se proklikli na fórum, žádný komentář od Reného jste tu nikde nenašli? Přemýšlím, jestli za tím nestojí nějaký vir nebo hacker. Nebo si to René s komentářem vždycky rozmyslí? :D
  • renenekudarenenekuda Komentářů: 131
    Ne, ale něco tu testuju, neděste se. Musím se taky starat o to, aby vám fórum pěkně fungovalo, takže ho pravidelně upgraduju a šteluju. Všechno je v pořádku. :)
    Boss
    Díky, René, už jsem se lekla, že se budeme muset zbavovat hackerů, to nikdy není zrovna příjemné. :D
    Jo, tak jsem se polekal, někdy se mi i objevilo, že adresa je nedostupná, protože není ověřen jakýsi certifikát. Už jednou bylo kdysi dávno fórum hacknuté a dalo to práci, znovu vše nahodit. Tak príma, je to fajn, že se nic neděje. Už jsem se leknul, že svoji pohádku si budu moci před spaním číst leda tak sám sobě... >:)
    Flaubert
  • renenekudarenenekuda Komentářů: 131
    Všechno je v pořádku. V minulých 14 dnech jsme přešli na bezpečnější server a včera jsem začal instalovat antivirus, který by měl fórum ochránit. Poběží ale až od zítřka. A taky jsem upgradoval fórum na nejnovější verzi. Nic se neděje – jen uvnitř systému se to zlepšuje a zlepšuje. Pište, tvořte a všem přeji poklidný adventní čas!
    Boss
    Lucie noci upije, ale dne nepřidá ;)

Pokud se tu Lucie dnes mihne, tak jí samozřejmě přeji všechno nejlepší k svátku i za Sim a Leu.
    Jinak za sebe musím konstatovat, že mne zima nebaví a tudíž bych se u Lucie rád přimluvil, jestli by to s tím dnem na úkor noci přeci jen nešlo nějak zařídit, popostrčit...

Pohádku mám konečně dopsanou, ještě mě čeká tentokrát mimořádně důkladná autocenzura, jelikož to má být zaměřeno na děti. Tedy ne, že bych tam měl něco nepřístojného, ale konec roku vždy těžko nesu. A nějak se mi to do toho všechno promítá... :/

Uvidíme, nakonec sem moc dětí nechodí, riziko je malé :D
    Kostky, jsou vrženy, dílko je nahráno.
    Tím pádem jsem si konečně mohl přečíst i pohádku od Markéty (...abych neopisoval) - a souhlasím s Jerrym. Laťku jsi nastavila vysoko :)
    Paráda, Willi, pohádku si přečtu před spaním, už se těším. :) A díky za přečtení toho mého výtvoru. ;)
    A Luci, také přeju (kapku pozdě, ale přece) vše nej k svátku a stejně jako Willi se přimlouvám, abys upustila od zkracování dnů. Člověku se pak už ve čtyři chce spát. :D
    Tak, už je tam i můj pohádkový výtvor... No, nevím, jestli by se dalo tohle číst dětem před spaním, ale vskutku jsem se vyřádil. Sice jste oba lepší, ale alespoň jsme si vyzkoušeli něco jiného, není-liž pravda? :D
    Mimochodem, jestlipak se ještě někdo přidá?
    Flaubert
    Výborně, už jsem se bál, že Jerryho pohltil předvánoční shon tak, že se nakonec nepřidá. A dobrý!

No, vzhledem k tomu, jak tu poslední dobou tepe život, bych si dovolil tipnout, že asi nikdo další do mlýna nic nepřisype. Je to škoda. Na druhou stranu, když má člověk jiné starosti, nepíše se snadno.

Nezbývá než doufat.

A když se nepřidá někdo teď, tak určitě příště. Bude po svátcích a po Novém roce, před námi několikeré volby, včetně těch prezidentských. To bychom si mohli vystřihnout buď nějaký horor nebo komedii. Nebo horor s komediálními rysy. Nebo komedii s hororovým koncem... :D
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.