Další v pořadí je detektivka...

Vím, že jsme tady banda, kterou už trochu znám, ale zkusím to i zde. Už jsem hledala všude, kde šlo a nic. Hledala jsem nějakého kriminalistu, se kterým bych se jen seznámila za účelem případných rad při psaní detektivky. Dokonce i seznamky, protože jsem kdysi dávno opravdu jednoho poznala. Bohužel z nějakého důvodu se už neozval. Tehdy to byla náhoda a záměr seznámení byl trochu jiný a on si to nějak špatně přebral. Byl strašně fajn a takové štěstí jsem už bohužel neměla. Nebyl by někdo takový? Právě kvůli nedostatku takových lidi jsem sehnala nějakou literaturu a hodláme se poučit sama. Opět. Byla bych však moc ráda, kdyby se našel nějaký ten kriminalista. Moc by mi to pomohlo. Úmyslně bych raději chlapa. Víc důvěry a schopnosti pohledu ze strany muže.
„Fotím, protože miluji okamžik.
Píšu, protože mám srdce na dlani a hlavu plnou fantazie." -- Martina Nováková
„Každý by měl mít někoho, s kým by si mohl upřímně promluvit,
protože někdy se člověk cítí hrozně sám, ať je sebestatečnější.“ -- Ernest Hemingway

Komentáře

• masenkamaskovamasenkamaskova Komentářů: 301
    Jo, najít odborníka na věc by asi bylo nejlepší... ale musím říct, že tohle se dělá dost složitě. Bohužel nepomůžu s výběrem, nikoho takového neznám. Osobně mi přijde, že nakonec to nejlepší je najít si co nejvíc zdrojů sám a pak to poskládat ze své hlavy. Ono to má něco do sebe a navíc ti to nechá i možnost používat vlastní fantazii. Ne že by snad život kriminalisty musel být nutně fádní, ale povětšinou je to nuda. Vždyť i ty americké kriminálky třeba z laborantů dělají skoro hrdiny.

Jednou jsme na škole měli kriminalistu, který vyprávěl o jednom případu. A musím říct, že v podstatě celý popis vyšetřování dával smysl a vymyslel by ho i člověk, který se o tohle téma jen zajímá. Být tebou, prostě to zkusím a uvidíš, co z toho bude :wink:
    Psaní je cesta jak zažít neuvěřitelné v teple domova.
    o psaní jinak...

• AnastasieAnastasie Komentářů: 138
    Díky moc za názor. Protože se bohužel nenachází takový človíček snadno, tak jsem to vzala opravdu od píky a pořídila si pár knih forenzních věd. Protože mám od zaměstnavatele benefitni kartu s obnosem, který není úplně za co využít, využila jsem ho právě na toto. Knihy jsem si vybrala takové, co jsou psaný pro člověka, jako jsem já. Vše je tak skvěle popsáno, takže čtu o tom, jak a kdo přišel třeba s otisky, jak jsou rozděleny do kategorií, ke to hrozně zajímavé a to důležité je, že tohle mě právě baví. Však ti takzvaní hrdinové jsou to, co na příběhu táhne čtenáře do děje. Dá to sice hodně času, ale pak to za to bude stát. Tohle mám a doufám, že se dostanu tam, kam chci. Nejspíš bych si to přečetla i bez psaní. Spousta věcí okolo téhle práce mě vždycky zajímala. Škoda, že jsem nebyla tak šikovná a nemohla to studovat.
    protože někdy se člověk cítí hrozně sám, ať je sebestatečnější.“ -- Ernest Hemingway
  • jerrymungojerrymungo Komentářů: 2,079
    Ono napsat detektivku není zase jen tak. Aby měla logiku, aby byla překvapivá, tam je spousta věcí, které se musí hlídat. Taky jsem měl takové choutky, dokonce jsem se pokusil napsat něco se Sherlockem Holmesem, ale asi nakonec zůstanu u svých čertů... >:)
    Psaní je psí život, ale je to jediný život, který stojí za to žít.
    Flaubert
  • masenkamaskovamasenkamaskova Komentářů: 301
    Jo, takové knížky budou určitě super na pochopení principů. A pokud se nebojíš angličtiny, třeba na YouTube se v dnešní době dá najít spousta videí z nejrůznějších okruhů. Jen tak namátkově jsem dala vyhledávat "criminalist expains" a vyhodilo mi to hned několik videí, která by mohla být zajímavá. Máme štěstí, že s dnešním internetem je přístup k informacím skoro neomezený :blush:
    Psaní je cesta jak zažít neuvěřitelné v teple domova.
    o psaní jinak...

• AnastasieAnastasie Komentářů: 138
    To bohužel neumím, takže si musím vystačit s tím, co mám. Na internetu je toho dost a příběh bych i měla. Průběžně si píšu nápady, něco jako osnovu.
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.